19 / 04 / 2024

Aliağa'da kentsel dönüşüm başladı!

Aliağa'da kentsel dönüşüm başladı!

Geçen yıl İzmir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü tarafından "Kentsel Dönüşüm" projesi kapsamına alınarak yıkımına karar verilen Aliağa İstiklal Caddesi üzerindeki iki binanın yıkımı yapıldı.


Geçen yıl  İzmir  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü tarafından "Kentsel Dönüşüm" projesi kapsamına alınarak yıkımına karar verilen Aliağa İstiklal Caddesi üzerindeki iki binanın yıkımı yapıldı. Şehir merkezinde bulunan ve çevrede yaşayan vatandaşlar için tehlike arz eden binalar, yüklenici firma tarafından alınan güvenlik önlemleri sonrası yıkıldı. Aliağa Emniyet Müdürlüğü ekipleri gözetiminde gerçekleştirilen çalışmalara Aliağa Belediyesi de teknik destek sağladı.


Yeniden yapılacak Binaların bulunduğu alan, çalışmaların tamamlanmasıyla mülk sahipleri tarafından deprem yönetmeliğine uygun olarak yeniden projelendirilecek. Daha önce 7 katlı ve 14 daireli binanın Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü'nce yapılan inceleme sonucunda riskli yapı olduğu tespit edilmiş ve "riskli bina" raporu verilmişti. Binanın yıkım çalışmaları sırasında yanındaki binanın da zarar görmeye başlamasıyla yıkım çalışmaları durdurulmuştu.



Yeni Asır



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri