25 / 04 / 2024

Adana Ceyhan'da kentsel dönüşüm hazırlığı yapılıyor!

 Adana Ceyhan'da kentsel dönüşüm hazırlığı yapılıyor!

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ceyhan Nehri'nden güneye doğru giden 4 kilometrelik alan içerisinde 26,5 hektarlık bölgenin kentsel dönüşümünü gerçekleştirmek üzere proje hazırladıklarını ve bu projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunduklarını söyledi.



Ceyhan Belediyesi, 4 kilometrelik alan içerisinde 26,5 hektarlık bölgenin kentsel dönüşümünü gerçekleştirmek üzere proje hazırlayıp bakanlığa sundu.


Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ceyhan Nehri'nden güneye doğru giden 4 kilometrelik alan içerisinde 26,5 hektarlık bölgenin kentsel dönüşümünü gerçekleştirmek üzere proje hazırladıklarını ve bu projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunduklarını söyledi. Başkan Öztürk, "İnşallah Ceyhan'ı ismini aldığı nehirle buluşturacağız yani birilerinin dediği gibi su akar Ceyhanlı bakar olmayacak. Su akar Ceyhanlı sudan faydalanacak" dedi. Hiçbir zaman devraldığı borç yükünün arkasına sığınmayacağını belirten Öztürk, tasarruf ve kaynakları verimli kullanarak halka hizmet edeceğini belirtti. Öztürk, "Hizmet alanımız Büyiikşehir Kanunu nedeniyle eskisine oranla 18 kat genişlemesine rağmen sadece akaryakıt giderlerini 3'te l'e indirdik" diye konuştu. 



MAAŞLARDAN 480 BİN LİRA TASARRUF 

Bugüne kadar çalışmadan para alan bankamatikçilere iş gösterince ayrılmak zorunda kaldıklarını anlatan Öztürk, bu sayede de 480 bin lira personel maaşı tasarrufu sağladıklarını kaydetti. Ceyhan'ı iktidarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Öztürk, şöyle devam etti: "Hizmetlerimde bana destek olan başta Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik olmak üzere milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Onların Ceyhan'ı sahiplenmesiyle verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz. Başbakanımızın Ak belediyeciliğini örnek olarak yolumuza devam edeceğiz."


 YATIRIMCIYA KAPIMIZ AÇIK 

Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nın nimetlerinden Ceyhanlının faydalanacağını vurgulayan Öztürk, bu hatla birlikte bölgeye gelmesi planlanan yatırımların öncüsü olacaklarını söyledi. Öztürk, uzun dönemdir konuşulan ancak hayata geçirilemeyen Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi'nin de takipçisi olduklarını belirterek, "Sanayi Bakanlığımızın kontrolü altında bu enerji bölgesinin hala kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Enerji yatırımı yapacak yatırımcılara bu yerin tahsisi hükümetimiz tarafından yapılacak" dedi. Alışveriş merkezini, kentsel dönüşümü ve hepsinden önemlisi TOKİ'yi Ceyhan'a getireceklerini ifade eden Başkan Öztürk, "Çukurova'nın cazibe merkezi Adana, Adana'mn en gözde ilçesi ise Ceyhan olacak. 2019'da halkımız yaşanabilir bir Ceyhan bulacak" diye konuştu. 



Adana Refleks




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016