18 / 04 / 2024

2014'te kentsel dönüşüme 1.5 milyar liralık bütçe ayrıldı!

2014'te kentsel dönüşüme 1.5 milyar liralık bütçe ayrıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, 1'inci Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'ne katıldı. Devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Balta, 2014'te dönüşüme 1.5 milyar liralık bütçe ayırdıklarını açıkladı...


Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, 1'inci Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'ne katıldı. Devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Balta, 2014'te dönüşüme 1.5 milyar liralık bütçe ayırdıklarını açıkladı. "Müteahhitlerimizle gurur duyuyoruz" diyen Balta, şöyle devam etti: "Dünya çapında kaliteli işler yapıp, Türkiye'yi çok iyi temsil ediyorlar. Özellikle son 12 yılda 17 bin kilometre yol yapıldı. Demiryolları düzenlendi, kamuda binaların fiziki yetersizliği ortadan kaldırıldı." 


ENGELLEMEK İSTİYORLAR 

Yeni riskli alanların oluşturulmasında çalışmalara devam edeceklerini söyleyen Balta, Türkiye'deki gelişmeleri engellemek isteyenler olduğunu anlattı. Balta, "12 yılda kendimizi geliştirdik. Bu şehre Kanal İstanbul'u ve yeni havalimanı düşünüyorsak bunları kim engellemek istiyor dikkatli bakmak lazım" diye konuştu. 


Yürütülen çalışmalar gayet başarılı

Artaş Grubu ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, zirvede öne çıkan konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Çetinsaya, şunları söyledi: "Şehrin genişlemesi yavaşlarken, şehir merkezinde kentsel dönüşüm projelerinin hızlanarak başlaması kaçınılmaz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yerel yönetimler ve TOKİ önderliğinde yürütülen çalışmaları gayet başarılı buluyorum. Ancak pilot bölgelerde başlatılan çalışmaların hızlanarak genele yayılması gerekiyor. İstanbul'un önümüzdeki yıllarda hızlı ve planlı bir dönüşüme tabi tutularak yenilenmesi ihtiyacı var. Bununla birlikte, sağlıksız binaların onarılarak marka şehir İstanbul'a yakışır bir planlamayla dönüşüm gerçekleştirilmeli."


Arsa hissedarları süreci baltalıyor

Gürallar Yapı A.Ş. Genel Müdürü Evrim Karayel, şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm olmazsa olmaz. Bu konuda sektör olarak hemfikiriz. Ancak kentsel dönüşümü ranta dönüştüren bazı arsa hissedarları bu sürecin en büyük baltalayıcıları olarak dikkat çekiyor. Burada unutulmaması gereken konu depreme dayanıklı daha iyi yaşam alanlarını ortaya çıkarabilmek. Bu yüzden arsa hissedarlarını daha bilinçli bir şekilde konuya yaklaşmaya ve süreci saha doğru yönetmeye davet ediyoruz."



Sabah Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri