20 / 04 / 2024

20 bin bina kentsel dönüşüme girdi!

 20 bin bina kentsel dönüşüme girdi!

Türkiye genelinde 2013' te bireysel başvurularla 20 bin bina kentsel dönüşüme girdi. Son dönemde her ay yaklaşık 1.500 binanın dönüşümü için bireysel başvuru yapılıyor


Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 20 bin bina kentsel dönüşüme girdi. Dönüşüme giren bina sayısı da her geçen gün arttı. 

2013'ün Ocak ayında İstanbul'da ayda yalnızca 50 bina kentsel dönüşümden yararlanırken, bu rakam bugün 1.500 bina seviyesine ulaştı. 


Talep Kadıköy'den İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Hakan Çatalkaya, vatandaşlardan gelen talebin beklenenin oldukça üzerinde olduğunu belirterek, "Her bir binanın ortalama 10 daireden oluştuğunu varsayarsak, toplamda 200 bin ailenin bu sistemden yararlandığını söyleyebiliriz. Bu rakamın 15 bin gibi büyük bir kısmını ise İstanbul bölgesi oluşturuyor. 


Söz konusu bu rakamı Kadıköy'ün yarısı büyüklüğünde bir bölgenin yenilenmiş olması şeklinde de düşünebiliriz" dedi. 


İstanbul çapında kentsel dönüşüm sistemine en fazla talebin sırasıyla Kadıköy, Esenyurt ve Küçükçekmece ilçelerinden geldiğini belirten Hakan Çatalkaya, talebin aynı şekilde devam etmesi durumunda bugün aylık 1.500 bina olan rakamın yıl sonuna kadar ayda 2 bin 500 bina seviyesine ulaşmasının öngörüldüğünü, 20 yıllık bir sürecin ardından ise İstanbul'un çok daha güvenli ve modern yapılara kavuşmuş olmasının hedeflendiğini ifade etti. 


Bu verileri yalnızca vatandaşlardan gelen talepler oluşturuyor. 


Vatan