24 / 04 / 2024

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'na iskele yapıldı!

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'na iskele yapıldı!

Akdamar Adası'na, 60 metre uzunluğunda yeni bir iskele yapıldı.Tarihi Ermeni Kilisesi'ne ev sahipliği yapan Van Gölü'ndeki Akadamar Adası'na 279 bin lira harcanarak inşa edilen 60 metre uzunluğundaki iskelenin yapımı tamamlandı.


Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'na, 60 metre uzunluğunda yeni bir iskele yapıldı.


Akdamar Adası'nda bulunan tarihi Akdamar Kilisesi'ne ziyaretçi sayısının artması, ada trafiğinde de yoğunluk yaşanmasına neden oldu.


Bu durumu göz önünde bulunduran Van Valiliği ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Akdamar Adası'nın kuzeydoğu kısmında bulunan bölgeye 60 metre uzunluğunda yeni bir iskele inşa etti.


279 bin lira harcanarak yaklaşık 1,5 ayda inşa edilen iskeledeki çalışmaların tamamlanmasıyla Akdamar Adası bambaşka bir görünüme büründü.


İskelenin yanı sıra bu yıl adanın güneybatı kesimine de aynı şekilde bir iskele yapılacağı ve mevcut limanda da büyütme çalışmalarının yapılacağı belirtildi.


Yüklenici firma çalışanı Saim Orhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iskele yapımında kullanılacak malzemeyi Gevaş iskelesinden duba isimli deniz aracı yardımıyla adaya taşıdıklarını belirtti.


İskelede toplamda 45 çelik boru kullanıldığını kaydeden Orhan, şöyle konuştu:


"Malzemenin hepsini Akdamar Adası'na getirdikten sonra iskele yapımında kullanılan duba isimli deniz aracı yardımıyla işleme başladık. Dubaya yüklenen kamyonlu vinç yardımıyla taşınan borular dubada kurulu çekiç isimli düzenekle göle çakıldı. Kaynak işlemleri tamamlanan iskelenin üst kısmı ise pvc denilen kaliteli bir malzeme ile kaplandı. Yaklaşık 40 günlük bir çalışma sonucunda 3 metre genişliğinde, 60 metre uzunluğunda güzel ve sağlam bir iskele yapmış olduk."


AA





Önerilen Bağlantılar : TOKİ Van kura çekilişi