26 / 04 / 2024

Vahap Yılmaz: Kentsel dönüşüm çalışmasında marka olduk!

 Vahap Yılmaz: Kentsel dönüşüm çalışmasında marka olduk!

İzmir'de 14 binanın kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüten Biva Mimarlık Genel Müdürü Mimar Vahap Yılmaz, amaçlarının vatandaşları yasa ile ilgili bilgilendirip, en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldığı "Türkiye Genelinde Riskli Yapı Tespiti" lisans belgesi ile 6306 sayılı kanun çerçevesinde kentsel dönüşüm konusunda çalışmalarını sürdüren Biva Mimarlık, İzmir ve çevresinde yürüttüğü projeleri ile beğeni topluyor. İnşaat, taahhüt ve dekorasyon üzerine 15 yıldır hizmet sunduklarını dile getiren Biva Mimarlık Genel Müdürü Mimar Vahap Yılmaz, "Kentsel dönüşüm konusunda da 90 kişilik uzman ve tecrübeli kadromuzla faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu alanda kısa sürede marka olduk" dedi. 


Bina değerleniyor

İzmir'de 14 binanın kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüttüklerini ve 20 binanın sakini ile de görüşmelerinin devam ettiğini dile getiren Yılmaz, "Bu konuda çözüm odaklı çalışmalar yürütüyoruz. Kentsel dönüşüm başvurusu, risk raporu alınması, banka kredi desteğinin alınması, kira yardımlarının sağlanması, yıkım ve binanın yeniden projelendirilmesi ile binanın yeniden inşası firmamız tarafından sorunsuzca hallediliyor. Yaklaşık 1 yıl içerisinde yeniden inşa edilen ve bu sayede değeri en az iki kat artan binayı sahiplerine teslim ediyoruz" diye konuştu.


Ücretsiz danışmanlık 

Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların yeterince bigi sahibi olmadığını ve bu sebeple üzücü durumların yaşanabildiğini dile getiren Yılmaz, Biva Mimarlık olarak amaçlarının vatandaşa kentsel dönüşüm yasasını anlatmak ve en iyi şekilde yararlandırmak olduğunu dile getirdi. Yılmaz, bu amaçla ücretsiz bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini ve kendilerini arayan herkesin kafalarına takılan sorularını yanıtladıklarını belirterek, "Özellikle sektörde çantacı olarak tabir edilen kişiler pek çok vatandaşın üzülmesine ve haklarının yanmasına sebep oluyor. Bu kişilere karşı dikkatli olunması için kentsel dönüşüm konusunda bilgili olunması çok önemli. Ayrıca yasanın avantajları da tam olarak bilinmiyor. Yasa ile beraber her daireye oldukça düşük faizli 100 bin TL kredi desteği sağlanabiliyor. Bunu istemeyenler 18 aylık kira yardımında faydalanabiliyor. Bunların yanı sıra binasını yıkıp yeniden yapmak isteyenler, yeni yapıları için belediyelere herhangi bir harç ödemeyecekleri gibi, tapu harcı, noter harcı ve kredilerdeki banka kesintilerinden muaf tutuluyor" dedi. 


4 milyon TL'lik yatırım yapıldı

Biva Mimarlık olarak kentsel dönüşüm hizmetlerinin yanı sıra konut projelerine devam ettiklerini dile getiren Vahap Yılmaz, İzmir'in 3 farklı yerinde toplam 250 dairelik konut projelerinin çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Sahip oldukları uzman kadronun yanı sıra ekipman konusunda da her sene yatırım yaptıklarını dile getiren Yılmaz, "2013 yılı yatırımlarımız kapsamında sahip olduğumuz 2 adet iş makinesinin yanına 2 adet iş makinesi daha aldık. İnşaat ve ekipman olarak bakıldığında toplam 4 milyon TL'lik bir yatırım ile 2013 yılını kapatıyoruz. Önümüzdeki yıl da yeni yatırımlar yapacağız" diye konuştu.


Yeni Asır



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler