24 / 04 / 2024

Üsküdar’daki Validebağ Korusu halka açılacak!

Üsküdar’daki Validebağ Korusu halka açılacak!

AK Parti Üsküdar Belediye başkan adayı Hilmi Türkmen, basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini açıkladı. Tinercilerin mekânı haline gelen Validebağ Korusu’nu düzenleyerek vatandaşların rahat kullanacağı bir hale getirmeyi planladıklarını söyledi.


AK Parti Üsküdar Belediye başkan adayı Hilmi Türkmen, basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini açıkladı.


10 yıldır Üsküdar Belediyesi’nde çeşitli görevlerde bulunduğunu anlatan Türkmen, tecrübesiyle Üsküdar’a yeni bir çehre kazandıracağını ifade etti. Tinercilerin mekânı haline gelen Validebağ Korusu’nu düzenleyerek vatandaşların rahat kullanacağı bir hale getirmeyi planladıklarını söyledi. Korunun adeta kaderine terk edildiğini ifade eden Türkmen“Her gün Emniyet’e Beyaz Masa’ya şikâyetler yağıyor. Artık yenilememiz gerekiyor.” şeklinde konuştu. Koruyu daha fazla yeşillendireceklerine değinen Türkmen“6 bin 300 ağaçlık bir koruya 10 bin ağaç dikeceğiz. Asla beton kullanmayacağız. Tüm detayları ahşap elemanlarla yapacağız. Çünkü buradan bütün İstanbullular yararlansın istiyoruz. Burası sit bölgesi. Asla betonlaşması mümkün değil ve bu projeyi gece gündüz çalışıp halka anlatacağız.” diye konuştu.


Türkmen, uzun yıllardır Marmaray ve metro çalışmaları yüzünden şantiye gibi olan Üsküdar Meydanı’nı da düzenleyeceklerini aktardı. Türkmen, Üsküdar Belediyesi binasının Çavuşbaşı’na taşınarak mevcut yerin yıkılacağını söyledi. Binanın altının otopark, üstünün yeşil alan olarak düzenleneceğini kaydetti. Güzel bir meydan için bazı yerlerin istimlak edileceği bilgisini veren Türkmen, meydanın birkaç yıl daha şantiye gibi olacağını belirtti. Türkmen, ayrıca Libadiye’de İstanbul’un her noktasından ulaşılabilecek bir yaşam alanı planladıklarını söyledi. Engelli ve yaşlılara özel hizmet verecek bu alanda engellilerle ilgilenileceğini, böylece ailelerin sosyal hayata katılarak rehabilite olacağını aktardı.


Sevgi Korkut/Zaman Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler