16 / 04 / 2024

Türk Yıldızları Parkı 321 bin metrekarelik alanda kuruldu!

Türk Yıldızları Parkı 321 bin metrekarelik alanda kuruldu!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin havacılık konseptli ilk parkı olan Türk Yıldızları Parkı’nı Ankara Yolu’nda 321 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirdi.


Konya Büyükşehir Belediyesi, Ankara Yolu’nda Bilim Merkezi’ne kadar olan alanda yaklaşık 500 bin metrekarelik 3 yeni parkı tamamlıyor.


Türk Yıldızları Parkı, Kardeş Şehirler Parkı ve Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı, şehrin yeşil dokusuna büyük katkı sağlarken; mevcut parklar ve Bilim Merkezi bahçesindeki 100 bin metrekarelik yeşil alanla Ankara Yolu üzerinde 1 milyon metrekarelik yeşil bir alan meydana geldi.


Ankara Yolu’nda toplam 321 bin metrekarelik bir alanda yapılan Türk Yıldızları Parkı, Konya’nın en büyük parkı olurken Türkiye’nin havacılık konseptli ilk parkı olma özelliğini de taşıyor. Giriş tagı, anıtları ve açık havacılık müzesi ile dikkat çeken parkta anfi uçak restoranın yanında Türk Yıldızları uçakları da sergileniyor.


Yoğun ilgi gören parka monte edilen A300 tipi yolcu uçağı restoran olarak Konyalılara hizmet verecek. Türk Yıldızları’nın NF-5 tipi gösteri uçaklarından 2 tanesinin elips havuzların ortasında sergilendiği parkta, biyolojik arıtmalı gölet, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, spor alanları, cami, kamelyalar, çeşmeler ve 1200 araçlık otopark da bulunuyor.


TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016