28 / 03 / 2024

Tekirdağ'a 5 yeni arıtma tesisi kurulacak!

 Tekirdağ'a 5 yeni arıtma tesisi kurulacak!

Tekirdağ, çarpık sanayisini planlı sanayiye dönüştürmek için düğmeye bastı. Bu amaçla Ergene Havzası'nda hayata geçirilecek olan 5 arıtma tesisi, 8 adet OSB'nin ihtiyacına cevap verecek.




Tekirdağ, çarpık sanayisini planlı sanayiye dönüştürmek için düğmeye bastı. Bu amaçla Ergene Havzası'nda kurulacak olan 5 arıtma tesisi, 8 adet OSB'nin ihtiyacına cevap verecek. İhalesi yapılan tesisler, Tekirdağ'ın çevresel kimliğini de güçlendirecek. Söz konusu arıtma tesislerinden bir tanesi Velimeşe, Karaağaç, Veliköy ve Yalı boyu OSB'leri için oıtak yapılacak. 4 OSB'nin müşterek yararlanacağı arıtma mekanizması, 150 bin m3/gün kapasiteli olarak faaliyete geçecek ve OSB'lerin bünyesindeki firmaların arıtım işlemini gerçekleştirecek. 


Ortak arıtma tesisinin haricinde, Ergene 1. OSB için 60 bin, Ergene 2. OSB için 60 bin, Türkgücü OSB için 15 bin ve Muratlı OSB için ise 25 bin metreküp gün kapasiteli mekanizmalar kurulacak. Tekirdağ'ın sanayi kimliğini yenileyecek ve çarpık yapıyı düzeltecek olan tesisler, Tekirdağ'a 'Türkiye'nin en biiyükantma tesisi' sıfatını da kazandıracak. 



Kocaeli Sanayi Gazetesi