16 / 04 / 2024

Sütçüler Devlet Hastanesi 'nin inşaatı sürüyor!

 Sütçüler Devlet Hastanesi 'nin inşaatı sürüyor!

TOKİ tarafından Sütçüler bölgesine inşa edilen ve ihale bedeli 75 milyon lira tutan Kepez Sütçüler Devlet Hastanesi'nin inşaatı devam ediyor.




Toplam 53 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip ve 3 ana bloktan oluşan hastanede 12 adet ameliyathanenin yer aldığı bildirilirken, acil servis, poliklinikler, hasta yatak blokları, yoğun bakım birimleri, laboratuvarlar, teşhis üniteleri, yemekhanenin bulunduğu hastanenin konferans ve toplantı salonlarıyla birlikte 11 kattan oluştuğu belirtildi. 396 yatak kapasitesine çıkarılabilir olan hastanede 14 bin metrekare açık otoparkı yer aldığı da ifade edildi.


Kepez Belediyesi'nin yer tahsisi sağladığı, ihalesi ise Antalya Sağlık İl Müdürlüğü'nce yapılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin ise başta Ahatlı Mahallesi olmak üzere bütün Antalyalılara hizmet vereceği, 50 ünitelik merkezin, ihalenin tamamlanmasının ardından inşaat çalışmalarına başlanacağı kaydedildi. Bitim süresi 450 gün olarak planlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin, vatandaşların hak ettiği modern koşullarda hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.


Kepez ilçesinin çağın gerektirdiği fiziki yapı, teknik donanım ve insan öncelikli yatırımlarla her alanda büyüyüp geliştiğini belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Uzun zamandır sağlık alanında yatırımların Kepez bölgesine kazandırılması için girişimlerimiz vardı. Bu çabamız Antalya'daki hemşerilerimizin yanı sıra Burdur, Isparta, Muğla gibi çevre illerimizdeki vatandaşlar için de çok önemli olacak" dedi.


Sütçüler'de bulunan 350 yataklı hastanenin hızla devam ettiğini ve 29 Ekim 2015 tarihinde hizmet vermeye başlayacağını kaydeden Başkan Tütüncü, "Göçerler Mahallesi'ne yapılacak şehir hastanesi şu an itibariyle 1000 yataklı. Geliştirilebilecek rezerve alanlarıyla birlikte bu sayı bin 500 - 2 bin civarında yatak kapasitesine çıkabilecek devasal bir yatırım. Bu yatırımın kazanılması konusuna imarla alakalı çalışmalar tamamlandı" ifadesini kullandı.


Kepez ilçesinin sağlık merkezi olma konusunda hızlı adımlarla ilerlediğini ifade eden Başkan Tütütncü, "Kepez, Akdeniz bölgesinin sağlıkta cazibe merkezi olma konusunda iddialı. Şehir hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Kepez, sağlıkta çağ atlıyor. Hastaneyi bölgemize armağan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz" diye konuştu. 



Antalya İleri