29 / 03 / 2024

Suriyeliler Güneydoğu illerinde kiraları yüzde 30 yükseltti!

 Suriyeliler Güneydoğu illerinde kiraları yüzde 30 yükseltti!

Suriye'den kaçan sığınmacıların akın ettiği Güneydoğu illerinde kiralık ev fiyatları gün geçtikçe artıyor. Kiralık konut sıkıntısının yaşandığı Şanlıurfa, Hatay ve Mersin gibi illerde yoğun talep nedeniyle fiyatlar yüzde 30 oranında artış gösterdi



Suriye 'de yaşanan olaylardan kaçanlar Türkiye'ye sığınmaya devam ediyor. Özellikle Güneydoğu illerine akın eden Suriyeliler, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Antakya, Mersin gibi illerde gayrimenkul fiyatlarını yükseltirken, sayıları yüz binleri bulan sığınmacılar nedeniyle bu bölgelerde kiralık ev bulmak zorlaşıyor. 

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçan Suriyelilerin ilk olarak Gaziantep ve Şanlıurfa'ya akın ettiğini belirten emlakçılar, bu bölgelerdeki konut fiyatlarında ciddi oranda artışlar yaşanmaya başlandığını söylediler. Fiyatların son 1 senede yüzde 30 oranında arttığını ifade eden emlakçılar, daha önceleri 500 lira olan 2+1 bir dairenin kirasının 600 ya da 700 liraya kadar yükseldiğini söylediler. 


I 2-3 AİLE BİRLİKTE KALIYOR 


Suriyeli vatandaşların kalabalık ailelerden oluştuğunu ifade eden emlakçılar, 2-3 ailenin birlikte kaldığını belirterek, 20-30 kişilik grupların aynı evde kaldığının altını çizdiler. Vatandaşın bu durumdan rahatsızlık duyduğunu da belirten emlakçılar, "Komşular rahatsız oluyor. 

Sonuçta Türk vatandaşı olmadığı için güven duymuyorlar" diye konuştular. 


Yurt Gazetesi