20 / 04 / 2024

Suriyeliler daire fiyatlarını yükseltti!

 Suriyeliler daire fiyatlarını yükseltti!

Türkiye'ye gelen Suriyeliler, başta Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Hatay ve Mersin olmak üzere Türkiye'nin birçok iline yerleşmeye başladılar, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Hatay ve Mersin'deki gayrimenkul fiyatları yükseldi...



ÜLKELERİNDEKİ iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler, başta Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Hatay ve Mersin olmak üzere Türkiye'nin birçok iline yerleşmeye başladılar, emlakjet.com'un yaptığı analize göre bu durum, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Hatay ve Mersin'deki gayrimenkul fiyatlarını yükseltirken, bu bölgelerde kiralık ev bulmayı da zorlaştırdı. Bazı bölgelerdeki dairelerin kiralarında 2012 yılma göre yüzde 130'lara varan artışların görüldüğünü belirten emlakjet.com Genel Müdürü Okan Arı, Suriyelilerin İstanbul'daki en gözde semtinin ise Fatih olduğunu söyledi. 


Geniş dairelere talep yüksek Adana'da Suriyelilerin daha çok Yüreğir bölgesinde ev tuttuklarını söyleyen Okan Arı, bu bölgedeki taleplere ilişkin şu bilgileri verdi: "Suriyeliler Adana'da evin merkezi konumda olmasına, ulaşımın rahat olmasına ve rahatsız edilmeyecek yerlerde olmaya dikkat ediyorlar. Daha çok büyük daireleri tercih ediyorlar. Adana'da özellikle 4+1 dairelere talep yüksek. Bu sebeple, bu bölgede daireler büyüdükçe fiyatlardaki artış da yükseliyor. 1+1'lerin kirasmdaki yüzde 14'lük artış, 4+1'lerde yüzde 25'e kadar çıkıyor."


Star Gazetesi