26 / 04 / 2024

Şahinbey Beşyüz Evler Sosyal Tesisi açıldı!

Şahinbey Beşyüz Evler Sosyal Tesisi açıldı!

Şahinbey Belediyesi, Güneykent Mahallesinde yapımı tamamlanan Beşyüz Evler Sosyal Tesisinin açılışını gerçekleştirdi.


Gençlik Merkezi ve Sosyal tesis yapımlarını büyük önem veren ve bugüne kadar 65 sosyal tesis yapan Şahinbey Belediyesi, Güneykent Mahallesinde yapımı tamamlanan Beşyüz Evler Sosyal Tesisinin açılışını gerçekleştirdi. 


İstiklal marşının okunmasıyla başlayan açılış törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yanı sıra, İl Müftü Vekili Hüseyin Hazırlar, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. 


Kuran-ı Kerim tilaveti ardından konuşan İl Müftü Vekili Hüseyin Hazırlar, "Gaziantep ilinin gelişen büyüyen bir şehir olduğun belirterek, "İlimiz hakikaten büyüyen gelişen müstesna bir ildir. İlimiz ekonomisiyle, sanayisiyle ihracatıyla sağladığı istihdamla diğer illere örnek teşkil eden ayrıcalıklı bir il. İnşallah öyle ümit ediyorum ki Gaziantep ilimiz belediyelerimizin gerçekleştirmiş olduğu bu anlamlı projelerle inşallah kendisini sosyal alanda eğitim alanında gerçekleştirdiği atılımlarla da diğer illere örnekliğini kanıtlayacak müstesna bir il olacak. Çinli bir atasözü vardır. ' Yüzyıl sonrasını düşünmek isteyen insana yatırım yapsın' bu tür yatırımlar insana yapılan yatırımlardır. Kalıcı yatırımlardır geleceğimizi adeta sigortalayan önemli yatırımlardır. Bu modern hayatta yalnızlığımızı bu modern hayatta paylaşmayı, bu modern hayattan kent hayatında komşuluk ilişkilerimizi yeniden yaşayacağımız bir araya geleceğimiz mekanların tesisi son derece önemli diye düşünüyorum" dedi.


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yaptığı hizmetlerden bahseden AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt, "Yine enlerin ve ilklerin belediyesi olan Şahinbey belediyesinin bir hizmetin açılışında buradayız. Başkanımızın önderliğindeki Şahinbey belediyesi 2009 'dan buyana 50'nin üzerinde sosyal tesis yaptı. Hükümetimiz partimiz 12 yıla aşkın süredir. İktidar da genelde ve yerelde yapılan hizmetleri hepimiz biliyoruz takdir ediyoruz. Bir Türkiye rüyamız  var. Bu rüya bizim için hayal değil gün geçtikçe biz bunu gerçekleştiriyoruz. Birileri mahallelerde muhtarlık yerleri yapamazken gördüğünüz üzere bizler ellinin üzerinde bizim belediyemiz, belediye Başkanımın başkanlığındaki ekip 50'nin üzerinde sosyal tesis yapabiliyor. Hamd olsun bugünlerimize" diye konuştu.


Tesisin açılışı öncesi Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu açıklama yaparak şunları söyledi:"Şahinbey Belediyesi olarak bu tür sosyal tesisi önemsiyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda yoğun bir talep içindedir. Dinimizin ilk emri oku bunun için bu tesisler vatandaşlarımızın okunmasına, öğrenmesine kendini geliştirmesine vesile olan tesisler. Şuan 65 sosyal tesisimiz de 41 bin aktif kursiyerimiz ve toplamda 165 bin kişiye verdiğimiz kurslarla şehrimizin maddi ve manevi gelişimine ciddi anlamda katkı sağlıyoruz. Geçen hafta 661 tane gencimiz bu tesislerimizde sosyal tesislerimizden faydalanarak üniversiteye yerleştiler. Bu çok önemli onların hayatını değiştiren özelikle dar gelirli vatandaşlarımızın bu imkana kavuşmasını sağlayan bir olay. Bu açıdan önemsiyoruz. Bu tür tesislerimizde gerek hanım kardeşlerimize gerek erkek kardeşlerimize verdiğimiz Kuran-ı Kerim kursları başta olmak üzere taziye evleri yine etüt merkezi olarak genç çocuklarımızın buradan faydalanması mahallemizin eğitimine ve diğer ihtiyaçlarına ciddi anlamda katkı sağlıyor. Bu acıdan buralar mahallenin gelip konuştuğu buluştuğu noktalar. Bu konuda bize destek veren Müftülüğümüze de çok teşekkür ediyorum. Şahinbey ilçemizde kuranı kerim kurslarımız göreve başladığımızda 35 tane idi. Şuan bildiğim kadarıyla 150'i geçti. İnşallah daha da artacak. Hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin halkımızın desteğiyle bu tesislerimizin sayısını daha da artıracağız."dedi. Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi yapılarak Beşyüzevler Sosyal Tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreni sosyal tesisin gezilmesinin ardından sona erdi.


Şahinbey Belediyesi



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri