29 / 03 / 2024

Pendik-Gebze ve Kazlıçeşme-Halkalı banliyö hatları ne zaman açılacak?

 Pendik-Gebze ve Kazlıçeşme-Halkalı banliyö hatları ne zaman açılacak?

Pendik-Gebze ve Kazlıçeşme-Halkalı banliyö hatları 2012 ve 2013 Nisan ayında kapatılmış, ardından Marmaray'a bağlanması için çalışmalar başlamıştı. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, hatların 2015 yılı sonunda tamamlanmasını beklediklerini açıkladılar.


İstanbul'un en kritik banliyö hatlarından olan Pendik-Gebze ve Kazlıçeşme-Halkalı banliyö hatlarındaki çalışmanın ne zaman biteceği merak konusu oldu. Günde 150 bin yolcunun taşındığı hatlar 2012 ve 2013 Nisan ayında kapatılmış, ardından Marmaray'a bağlanması için çalışmalar başlamıştı. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, hatların 2015 yılı sonunda tamamlanmasını beklediklerini açıkladılar.


İstanbul'un en eski ve en yoğun demiryolu hatlarından olan Pendik-Gebze hattı Nisan 2012'de; Kazlıçeşme-Halkalı hattı ise Mart 2013'te  Marmaray  Projesi'ne entegre edilmesi amacıyla kapatılmıştı. Kapatılmasının ardından ray yenileme çalışmalarına başlanan hatların iki yıl içinde tamamlanacağı belirtilmesine karşın, Pendik-Gebze hattı öngörülen süreyi 3 ay geçmesine rağmen hala açılamadı.


Kazlıçeşme-Halkalı hattı için öngörülen 24 aylık süre ise 2015 yılı Mart ayında dolacak. Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, bu tür büyük inşaat projelerinde bitiş için kesin tarih verilemeyeceğini belirtirken, söz konusu iki hattaki çalışmaların 2015 yılı sonunda bitirilmesini öngördüklerini söylediler.


AYDA 4.5 MİLYON KİŞİ TAŞIYORDU

Marmaray Projesi'nin 66 kilometrelik en uzun kısmını oluşturan Halkalı-Kazlıçeşme ve Gebze-Söğütlüçeşme arasındaki mevcut banliyö hatlarında günde ortalama 150 bin; aylık 4.5 milyon kişi taşınıyordu. Bu hatların kapatılmasıyla söz konusu yolcuların taşınması için 213 yeni otobüs devreye alındı. 

 

Pendik-Gebze ve Halkalı-Kazlıçeşme'de devam eden inşaatların bitmesinin ardından banliyöler Marmaray’a bağlanacak ve Gebze'den Halkalı'ya 105 dakikada ulaşmak mümkün olacak.



Hürriyet





Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler