28 / 03 / 2024

Palandöken Belediyesi iskanı olmayan konutlara tapu veriyor!

Palandöken Belediyesi iskanı olmayan konutlara tapu veriyor!

Erzurum Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, geçmiş yıllarda yapılmış fakat iskanı olmayan binalara köklü bir çözüm üretmek ve vatandaşın tapusunu alabilmesi için hazırlık yaptıklarını söyledi...


Erzurum Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, geçmiş yıllarda yapılmış fakat iskanı olmayan binalara köklü bir çözüm üretmek ve vatandaşın tapusunu alabilmesi için hazırlık yaptıklarını söyledi.


Palandöken Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında başkan ve meclis üyeleri ilçede yıllar önce iskan alamamış ve bu yüzden tapusunu alamayan vatandaşa tapu alabilecekleri müjdesini verdi. İlçede birçok binanın geçmiş yıllarda imara aykırı yapıldığını fakat söz konusu iskansız binaların içinde yaşamın devam ettiği için yıkılmalarının mümkün olmadığını dile getiren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Kullanılmakta olan bu yapıları yasal hale getirip çözmemiz gerekli. Göreve geldiğimiz 2009'dan bu yana bu problemleri çözmeye çalışıyoruz. Yaklaşık beş yıldır birçok kooperatifin ve sitenin farklı problemleri vardı bunları çözerek vatandaşı huzura kavuşturduk. Ayrıca son bir ay içerisinde yaptığımız çalışmalar neticesinde Melike Evler, Barlar Evler, Samanyolu Evler ve Tavlaşoğlu Evlerin tapu sorununu çözdük. Bir adım daha ileri giderek Palandöken Belediye Meclisinde aldığımız karar gereği iskanı olmayan bu nedenle tapusunu almadan yaklaşık 20 yıldır huzursuzluk ve mutsuzluk içerisin de yaşayan vatandaşımıza huzur ve mutluluk yaşatacak kararlar aldık." dedi.



Hakimiyet