29 / 03 / 2024

Mustafa Dündar: Kentsel dönüşümde ilk adım doğru atıldığı zaman daha ciddi ilerleme sağlanır!

 Mustafa Dündar: Kentsel dönüşümde ilk adım doğru atıldığı zaman daha ciddi ilerleme sağlanır!

Demirkapı ve Soğanlı `da kentsel dönüşüm için yetki bekleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “ İlk adım doğru atıldığı zaman daha ciddi ilerleme sağlanır ” dedi.



Kapsamlı bir kentsel dönüşüm çalışması için Osmangazi`nin tamamını kapsayan bir master planı hazırlayan ve bu plan doğrultusunda hareket eden Osmangazi Belediyesi, en somut adımı atmaya oldukça yaklaştı.


Belirlenen Demirkapı ve Soğanlı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracaat ederek rezerv alanı ve riskli alanların tescilini yaptıran ve Bakanlar Kurulu`ndan onay almayı başaran Osmangazi Belediyesi, yetki devrini beklemeye başladı. Yetki devrini alır almaz bu iki bölgede çalışmalara başlayacak olan Osmangazi Belediyesi, yetki devri gerçekleşirse seçimlere kadar temel atmayı hedefliyor. 


AYRINTILAR ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI


Demirkapı ve Soğanlı dönüşümleri için projelerde son rötuşlar yapılırken, ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Çok fazla yoğunluktan kaçınılacak olan çalışmalar kapsamında; Demirkapı için zemin artı 2 kat, Soğanlı için de çoğu yere 7-8,  bazı noktalara ise 9-10 kat yapılaşma öngörülüyor. Zeminin zayıf olduğu bölgelere inşaat teknolojisinin son tekniği olan zemine beton enjekte edilerek zemin sağlamlaştırması yapılacak. Vatandaş memnuniyetinin ön planda tutulacağı kentsel dönüşüm çalışması 20-30 yıllık bir süreye yayılacak.  


ÖNEMLİ OLAN UYGULAMA


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, herkesin kentsel dönüşümü konuştuğu ortamda önemli olanın soyut sözlerden çıkarak somuta gelinmesi ve uygulamaya girmek olduğunu belirterek, bu iki çalışmanın altyapı çalışması ve ilk adım olduğunu söyledi. İlk adımın doğru atılması gerektiğine dikkat çeken Dündar, “İlk adım doğru atıldığı zaman ileriye doğru çok daha ciddi bir şekilde gidecektir. İlk adımı sağlıklı attığımız zaman, özel sektörün de işin içine girmesiyle daha hızlı bir şekilde süreceğini düşünüyoruz. Asıl hedefimiz dağ yamaçlarının tamamı, Demiryolu altı dediğimiz bölgenin bütünüdür. Çarpık yapılaşmanın ortadan kalktığı, caddeleri ve yeşil alanları ile yaşam alanlarının ortaya çıktığı bir Osmangazi hedefliyoruz” diye konuştu. 


“HEDEF TÜM DAĞ YAMAÇLARI”


Dündar, dağ yamaçlarında bulunan Demirkapı`daki kentsel dönüşümünün 7 hektarlık alanı kapsadığına dikkat çekerek, “O bölgedeki tasarımları yapıp Ankara`dan projeler onaylandıktan sonra önce boş alanlara binaların yapılarak vatandaşın oraya taşınmasını hedefliyoruz. Hisar`ı da düşünerek bölgeye uygun kendi kültürümüzü yansıtacak yapılar hedefliyoruz. Çok fazla yoğunluk vermeden zemin artı 2 kat olarak düşünüyoruz. Oradaki esas mesele ulaşım sorununu çözmek. Asıl hedefimiz Çekirge sırtlarından Maksem`e kadar tüm dağ yamaçlarını ele almak” diye konuştu. 


SOĞANLI`NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK


Başkan Dündar, Soğanlı`da ise kentsel dönüşüm çalışmasının toplamda 43 hektarlık alanda hayata geçeceğini belirterek, Bakanlar Kurulu tarafından 36 hektarlık rezerv alanı ile riskli bulunan 7 hektarlık alanın tescilinin yapıldığını kaydetti. Soğanlı`da 43 hektarlık alanda 80 bin metrekarelik alanı, yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak öngördüklerini vurgulayan Dündar, “Büyükşehir`in yapacağı 30 metrelik caddeyi 40 metre olarak belirliyoruz. Etrafındaki otopark ve yeşil alan ile birlikte bu yolun genişliğini 70 metreye çıkarıyoruz. Bu yolu Yalova Yolu`na kadar birleştirdiğimizde Türkiye`ye örnek olacak vizyon bir cadde ortaya çıkacak. Kanalboyu`nu da 100 metre genişliğinde hem cadde, hem yeşil alan olarak Merinos AKKM`den Soğanlı Botanik Parkı`na kadar yeni bir aks olarak düzenleyeceğiz. Bu bölgede 2 bin 500 civarında konut yapacağız ve çok fazla yüksek kat düşüncemiz yok. Kat yüksekliği 7-8 kat, bazı noktalarda ise 9-10 kat olarak belirledik” dedi.


Olay



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler