28 / 03 / 2024

Mustafa Demir: Süleymaniye projesi dünyada bir ilk!

 Mustafa Demir: Süleymaniye projesi dünyada bir ilk!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir mutat olarak bir araya geldiği Fatih Mahalle muhtarlarıyla kahvaltılı istişare toplantısında bir araya geldi.Başkan Demir, Süleymaniye projesinin dünya da bir ilk olacağının müjdesini de verdi.



Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen istişare toplantısına Fatih Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları, Ak Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk ve mahalle muhtarları katıldı.


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir mutat olarak bir araya geldiği Fatih Mahalle muhtarlarıyla kahvaltılı istişare toplantısında bir araya geldi.


Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen istişare toplantısına Fatih Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları, Ak Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk ve mahalle muhtarları katıldı.


Hep birlikte yapılan kahvaltının ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, muhtarları selamlayarak, başladığı konuşmasında özellikle Eminönü bölgesinde yapılacak olan projeler hakkında mahalle muhtarlarını bilgilendirdi.


Başkan Demir, turistlerin hala konaklama anlamında sıkıntı yaşadıklarını ve tarihi yarımadanın ihtiyaçlara cevap verir hale gelebilmesi için Eminönü bölgesinden gelecek otel taleplerine sıcak baktıklarını belirterek, Süleymaniye’de  Kiptaş  ile birlikte hareket ettikleri Süleymaniye projesinin yakın bir zamanda ivme kazanacağını söyledi. Başkan Demir, Süleymaniye projesinin dünya da bir ilk olacağının müjdesini de verdi.


Yılan hikayesine dönen Kapalıçarşı restorasyonu hakkında da muhtarları bilgilendiren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ‘Nihayet proje onaylandı ve önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanacak. Şuanda çarşının bir yönetim oluşturmasını bekliyoruz. Oluşacak yönetime her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki esnaf bir araya gelsin, ortak bir akıl oluşsun. Çalışmalar ilk etapta yeraltı çalışmalarıyla başlayacak, yukarı doğru ilerleyecek. Kapalıçarşı esnafı restorasyonun sonunda çok daha güzel ve sağlam bir Kapalıçarşı’ya kavuşacak’ dedi.


Geçtiğimiz aylarda faliyete geçirilen ve Fatih’ten olduğu kadar çevre ilçe ve illerden de büyük talep gören Sulukule Sanat Akademisi hakkında da bilgi veren Başkan Demir, Sulukule’de açılan sanat akademisinde hem orada yaşayan roman çocuklarının hem de müziğe yatkın çocuklarımızın eğitim aldığı çok güzel bir akademiyi hayata geçirdiklerini ifade etti.


Yaklaşan Genel seçimlere de değinen Başkan Demir, ‘2002 yılından bu yana yapılan gerek yerel, gerek genel, gerekse cumhurbaşkanlığı seçimleri millet adına hep hayati seçimler oldu.


2015 seçimleri de başkanlık sistemi yolunda çok önemli bir seçim olacak.


Türkiye ne zaman istikrarı yakaladı ise uçuşa geçti. Bu rahmetli Menderes zamanında da böyle oldu Özal döneminde de böyle oldu. Ancak istikrarın ilelebet devam edebilmesinin önünü açabilmek için Başkanlık sistemine geçiş yapmamız şart’ diye konuştu.


Toplantıya katılan muhtarlarda tek tek söz alarak, istek ve şikayetlerini Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e ilettiler. Muhtarların taleplerini Başkan Demir, tek tek not aldı.


Toplantı, dilek ve temennilerin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.



Fatih Belediyesi