24 / 04 / 2024

Mustafa Demir: Sahil hattına yeni bir proje geliyor!

Mustafa Demir: Sahil hattına yeni bir proje geliyor!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Akşam’a özel açıklamalarda bulundu. Demir, Kapalıçarşı yenileme projesinden, Sultanahmet’in yayalaştırılmasına ve tarihi İstanbul surlarının onarımına kadar pek çok konuda görüşlerini anlattı.


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Akşam’a özel açıklamalarda bulundu. Demir, Kapalıçarşı yenileme projesinden, Sultanahmet’in yayalaştırılmasına ve tarihi İstanbul surlarının onarımına kadar pek çok konuda görüşlerini anlattı. Demir, "Yalı dediğimiz bölge aslında Yenikapı-Marmaray istasyonu ile sahildeki Kennedy Caddesi arasındaki kısım. Bu alanın konumsal ve yapısal özelliklerinden kaynaklanan potansiyelleri düşünülüp çalışmalara başladık. Burayla ilgili projemiz bitti, kurul tarafından onaylandı. 3-6 ay içerisinde yapılacak. Sahil hattına bu anlamda yeni bir proje geliyor diyebiliriz" şeklinde konuştu.


13 MİLYON TL DAHA HARCAYACAĞIZ


Kapalıçarşı Projesi’nin alt yapı çalışmalarının 2015 sonunda bitirileceğini müjdeleyen Demir, “Proje için şu ana kadar 25 milyon lira harcandı. Yaklaşık 13 milyon lira daha altyapısına harcanacak. Kapalıçarşı’nın tamamen kapatılması söz konusu değil, çalışmalar en önemli kanayan yaralardan başlayarak parça parça sürecek” diye konuştu. 


KENDİMİZİ ÖRNEK ALDIK


Yayalaştırdıkları her yere müdahale ettiklerini belirten Demir, “Ayasofya ve Sultanahmet Camii’nin yollarını elden geçirdik, meydanlarını yaptık. Bu bölgelerden kullanılan malzemeler dünya’nın en iyi malzemeleri. Biz Roma’yı, Paris’i, Londra’yı kendimize örnek aldık” dedi.  



Akşam



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler