18 / 04 / 2024

Murat Hüdavendigar Üniversitesi'nin arazisine yurt mu yapılacak?

Murat Hüdavendigar Üniversitesi'nin arazisine yurt mu yapılacak?

FETÖ’ye ait olduğu nedeniyle kapatılan Murat Hüdavendigar Üniversitesi’nin Başakşehir İkitelli'de arazisine yurt yapılması planlanıyor. Teklif, Başakşehir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunuldu.


FETÖ’ye ait olduğu gerekçesiyle kapatılan Murat Hüdavendigar Üniversitesi’nin Başakşehir, İkitelli Mahallesi’ndeki arazisi yurt alanı yapıldı. CHP’li üyeler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’ne gelen imar planı teklifine, ‘Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) kullanımı ve kamu kurumu dışında kullanılamaz’ notu düşülmediği gerekçesiyle ‘ret’ oyu kullandı.


İstanbul’da, 2012 yılında açılan Murat Hüdavendigar Üniversitesi, 23 Temmuz 2016 tarihinde, KHK ile ‘FETÖ aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen’ kurumlar arasında yer aldığı gerekçesiyle kapatıldı. Okulun, İkitelli Mahallesi’ndeki Akşemsettin Caddesi’nde yer alan arazisi, kapatılmasından bir gün sonra Hazine mülkiyetine geçti. İBB Meclisi’ne önceki gün gelen imar planı teklifinde, 3 bloktan oluşan okul binaları ve bahçesiyle birlikte toplam 38 bin metrekarelik arazinin KYK Genel Müdürlüğü talebi doğrultusunda yurt yapılması için geçici olarak KYK’ye tahsis edildiği belirtildi. Kısmen imar planı olmayan, kısmen de özel proje alanı olan araziye KYK’nin amacına uygun yatırım yapabilmesi için öğrenci yurdu yapılması istendi.


Katalog vakıf ve dernekler


CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, “Bu araziyle ilgili daha önce de çok kez fonksiyon değişikliği yapıldı. Bu plan teklifine kamu kurumu dışında kullanılamayacağına ilişkin not düşülmeli. İBB’nin katalog vakıf ve dernekleri var. Daha sonra onlara verilmemeli” dedi. AKP’li Meclis üyesi Hadi Diler de “Teklif zaten KYK’den geldi. İlave not eklenmesine gerek yok” dedi.



Cumhuriyet