25 / 04 / 2024

Muğla'ya dünyanın en büyük çekek alanı yapılacak!

 Muğla'ya dünyanın en büyük çekek alanı yapılacak!

İtalya'nın Genova kentindeki benzerinden üç kat daha büyük olan proje, Muğla'ya yılda en az 10 milyar euro kazandıracak. Mega yat üretiminde dünya dördüncüsü olan Türkiye, bu projenin hayata geçmesiyle ikinci sıraya yükselecek.


Milas Ören'e dünyanın en büyük çekek ve bakım tesisi!

Yer tahsisi konusunda sorun yaşayan ve bu yüzden yaklaşık dört yıl geciken Milas - Ören Çekek ve İmalat Yeri'nin önü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın aldığı kararla açıldı.


İtalya'nın Genova kentindeki benzerinden üç kat daha büyük olan proje, Muğla'ya yılda en az 10 milyar euro kazandıracak. Mega yat üretiminde dünya dördüncüsü olan Türkiye, bu projenin hayata geçmesiyle ikinci sıraya yükselecek. Bodrum İçmeler'deki tesislerin tamamı Ören'e taşınacak, yerine yeni ve lüks oteller yapılacak. 


Ne dediler? 

Büyükşehir Yasası'nın ardından mahalleye dönüşen Ören'in son Belediye Başkanı Kazım Turan, "En büyük hayalimdi" dediği projenin önünün açılmasını sevinçle karşıladığını söyledi. Tesisin plan ve projelerini hazırlayan Şakir Sinan Güngör ise tesisin kendi alanında dünyanın en büyük çekek alanlarından biri olacağını kaydederek, "4 bin kişi istihdam edilecek. Her yıl bin 500 - 2 bin teknenin kışlama yapması bekleniyor" dedi. Deniz Turizm Birliği Danışma Kurulu Üyesi Ercan Güneştutar da modem imalathanenin İstanbul Tuzla ve Antalya'da, birtershanenin de Marmaris'te bulunduğunu belirterek, "İçmeler'de tershanelerden boşalan alanlara yeni tesisler yapılacak. Denizcilik sektörünün kalbi ören'de atar ve ülke ekonomisine ciddi miktarda döviz girdisi sağlanır" diye konuştu. 


Yeni Asır



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri