18 / 04 / 2024

Mesa, Yassıada'ya otel ve kongre merkezi inşa edecek!

Mesa, Yassıada'ya otel ve kongre merkezi inşa edecek!

İSTANBUL Çamlıca’da 42 bin metrekare alandaki 113 konutluk projesini tamamlayan Mesa, Yassıada ve Sivriada’da yapılacak otel ve kongre merkezi projelerinin müteahhitlik görevini üstlendi.


Mesa, Yassıada’ya yapılacak otel ve kongre merkezi projelerinin müteahhitlik görevini üstlendi. Mesa Genel Müdürü Can Aynagöz, “Yassıada’da anıları yaşatacak proje geliştireceğiz. Projede otel, müze, konferans salonu olacak” dedi.


Adnan Menderes ve arkadaşlarının 1960 askeri darbesi sonrası yargılandığı Yassıada ‘Özgürlük ve Demokrasi adası’  olarak projelendirildi. Proje temelinin önceki gün atıldığını belirten Mesa Genel Müdürü Can Aynagöz, “Yassıada’da anıları yaşatacak proje geliştireceğiz. Projede otel, müze, konferans salonu olacak. Otel’de, üst düzey devlet adamlarının ağırlanmasına yönelik bir çalışma olacak” dedi. Bu tesislerle ilgili protokol Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalandı. TOBB, bu tesisleri 30 yıl işletip bakanlığa devredecek.


TARİHİ BİNALAR KORUNACAK

Sivriada’da çok büyük bir kongre merkezi yapacaklarını belirten Aynagöz, “Burada yılda 5-6 kongre yapılacak. Toplam iki projenin 85 bin metrekare yapım alanı var ama asıl mesele buraların ada olması ve denize dönük kısımları ile bu ulaşımın sağlanmasına yönelik büyük çalışmalar. Öte yandan Yassıada’da 7-8 tane tarihi yapı var. Tarihi Bizans dönemine kadar dayanıyor. Yargılamaların gerçekleştiği alanlar da var. Bunlar korunup restore edilecek. İnşaat süreci birkaç etap halinde ihalelerle ilerleyecek. İlk etap için 16 ay süre var, 2 etap restorasyon ihalesi için olacak. 3. ihale ise ince işler için olacak” diye konuştu.  Sivil toplu kuruluşları ise adaların imara açılmasının doğal ve kültürel yaşam için geri dönülmesi mümkün olmayan sonuçları doğuracağını düşünüyor.


Çamlıca’nın % 85’ini sattı

TAMAMLANAN 113 konutluk Çamlıca projeleri hakkında da bilgi veren Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, 10 yıl önce aldıkları arsa üzerinde inşa edilen ‘Çamlıca’da Mesa’ projesinde arsanın yarısını yeşil alan olarak kamuya terk ettiklerini söyledi. Evlerin yüzde 85’inin sahibini bulduğunu belirten Boysanoğlu, teslimlere bir ay sonra başlayacaklarını dile getirdi. 25 bloktan oluşan projede daire fiyatları 1 milyon 670 bin dolarla 2 milyon 350 bin dolar arasında değişiyor. İstanbul Büyükçekmece’de 320 dönüm alanda bahçeli ev projesi planladıklarını belirten Boysanoğlu, Halkalı’daki 3 bin 600 konutluk Tema İstanbul projesinin yanında bulunan arsalarında da bir yatırım planladıklarını kaydetti.


‘Arsayı ucuza sattık’

GEÇTİĞİMİZ haftalarda Bahçeşehir Gölet alanının yapılaşmaya açılması tartışma yarattı. Başakşehir Belediyesi özel sektörden aldıkları arsa ile Gölet’i büyüteceklerini açıklamıştı. Belediyenin arsa aldığı şirketlerden biri de Mesa. Nurol ile ortak 100 dönüm arsalarını belediyeye sattıklarını belirten Erhan Boysanoğlu, “Arsayı çok cüzi bir rakamla sattık. KDV ve harcı bile zor karşılanacak bir bedelle devrettik” dedi. Başakşehir Belediyesi yeşil alanda az katlı dükkanlar yapmak için ihale yaptı. Sivil toplum örgütlerinin projenin iptali için açtığı dava süreci devam ediyor.


‘O fiyatlara inanmıyorum’

EMLAK Konut GYO tarafından yapılan ihalelere çok yüksek teklifler sunulduğu eleştirisinde bulunan Erhan Boysanoğlu, “İhalelere biz de katılıyoruz ama işin ucu kaçınca çıkıyoruz. O fiyatlara inanmıyorum. Bunu Emlak Konut genel müdürüne de ilettim” dedi. Geçtiğimiz hafta yapılan  Ankara  Yenimahalle’deki ihaleyi hatırlatan Boysanoğlu, “İstanbullu firmalar Ankara’da da fiyatları yukarı çekecek” dedi. 124 dönüm arsa için satış toplam geliri 4 milyar 194 milyon 550 bin olarak teklif edilmiş, Emlak Konut’a da 1 milyar 258 milyon 365 bin lira önerilmişti.


Hürriyet



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler