29 / 03 / 2024

Mersin Toroslar Belediyesi Kültür Merkezi kapılarını açıyor!

 Mersin Toroslar Belediyesi Kültür Merkezi kapılarını açıyor!

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu, bu yıl 99. yıl dönümü kutlanacak olan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında 'Geriye Dönmeyi Asla Düşünmediler' adlı tiyatro oyununu sahneleyecek...


Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu, bu yıl 99. yıl dönümü kutlanacak olan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında 'Geriye Dönmeyi Asla Düşünmediler' adlı tiyatro oyununu sahneleyecek.


Toroslar Belediyesi’nce Halkkent Mahallesi’nde 12 bin metre kare alanda inşa edilen Yunus Emre Kültür Merkezi’nin de ilk sanat etkinliğine ev sahipliği yapacağı tiyatro oyunu, 18 Mart Salı Günü saat 16.00’da sahnelenecek. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, milli ve kültürel değerlere büyük önem verdiklerini belirterek, Selçuklu Türk mimarisini yansıtarak inşa ettikleri çok amaçlı Yunus Emre Kültür Merkezi’nin Toroslar’a hayırlı olmasını diledi. Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Deniz Sandalcı’nın yönetmenliğini yaptığı tiyatro oyununa tüm sanatseverleri davet eden Tuna, amaçlarının yeni nesle tarih şuurunu unutturmamak olduğunu söyledi. Tuna, yapılan her hizmette Türk milletini millet yapan değerleri yansıttıklarını ve bunları gelecek nesillere aktarabilmek için çalıştıklarını kaydederek, "Belediye olarak, gelecek kuşaklara tarih şuurunu, milli değerleri unutturmamak adına yaptığımız hizmetlerde bunu ifade etmeye çalışıyoruz. Bizi biz yapan değerlerimize, yani tarih şuurumuza, maneviyatımıza, bayrağımıza, mili kültürümüze, vatanımıza sahip çıkmamız lazım” dedi.


18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla da bir mesaj yayınlayan Hamit Tuna, "Bu destan, Çanakkale’yi geçmek isteyen düşman kuvvetlerine karşı Türk evlatlarının vatan sevgisi ve göğsünü siper ederek kazandıkları eşsiz bir zafer ve Türk’ün yeniden şahlanışıdır. Çanakkale Savaşları'nı Türk milletine Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk kazandırmıştır. Savaşlarda gösterilen azim ve irade, Türk milletinin kendine olan güvenini arttırmış, bağımsızlığa olan inancını perçinlemiş ve dolayısı ile Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasını sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin yolunu açmıştır. Çanakkale Zaferi, sadece Türkiye için değil, dünya açısından da önemli bir destandır. Bu savaşta tüm dünya, Türk milletinin kahramanlığını, cesaretini, kararlılığını, azim ve gayretini daha iyi görmüştür. Bu duygu ve düşüncelerle, üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, Çanakkale Zaferimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.



Milliyet