28 / 03 / 2024

Melih Gökçek Dikmen Vadisi'nde yıkım yapacaklarını duyurdu!

 Melih Gökçek Dikmen Vadisi'nde yıkım yapacaklarını duyurdu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, twitter hesabından bir açıklama yaptı. Levent Gök'ün soru önergesindeki şartların Dikmen Vadisi için de geçerli olduğunu söyleyen Gökçek, buradaki yıkımın bu yıl yapılacağını ve inşaatların başlayacağını duyurdu.


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Çankaya Çiğdem Mahallesinin ulaşım, kentsel dönüşüm, sağlık ve güvenlik sorunlarını 20 Ocak'ta verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşımıştı. 


Gök'ün soru önergesiyle ilgili olarak  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, twitter hesabından bir açıklama yaptı. Levent Gök'ün soru önergesindeki şartların Dikmen Vadisi için de geçerli olduğunu söyleyen Gökçek, buradaki yıkımın bu yıl yapılacağını ve inşaatların başlayacağını duyurdu.


Melih Gökçek'in Twitter hesabında yazdığı mesaj şöyle:


"20 Ocak 2015 tarihinde CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün Çiğdem Mahallesi için verdiği önerge aynı şartlarla Dikmen Vadisi'ni de kapsamaktadır. Levent Gök'ün geç gelen itirafı için kendisine teşekkür ediyorum. Umarım yakında yıkımına başlayacağımız Dikmen'de gelip gene show yaparak yıkımlara engel olmaya kalkmaz. Çünkü bugün Dikmen Vadisi'nde kağıt toplayıcısı, Suriyeli göçmen çadırı ve tinerci varsa, en önemli unsurlardan biri Levent Gök'ün Dikmen'deki showlarıdır. Ankara'da yıkımı bekleyen ve mağdur olan 1000 gecekonducu adına teşekkür. Merak etme Levent Gök, bu sene Dikmen'i mutlaka bu çirkin ve sıkıntılı durumdan kurtaracağız. Bu evler yıkılacak ve inşaat başlayacaktır."


Levent Gök'ün Çiğdem Mahallesi ile ilgili soru önergesi ise şöyle:



1-Çankaya ilçesi Çiğdem Mahallesi ile ODTÜ arasındaki Karakusunlar dere vadisinde yer alan gecekonduların Ankara Büyükşehir Belediyesi ve  TOKİ  tarafından istimlak işlemleri tamamlanmış mıdır?


2-Tamamlanmışsa, gecekondular boşaltılmış olduğu halde istimlak işleminin amacına uygun çalışmalar niçin başlatılmamıştır?


3-Boşaltılan ancak yıkılmayan gecekonduların Suriyeliler, kâğıt toplayıcılar ve tinerci çocuklar tarafından mesken olarak kullanılmakta oluşunun çevrede yarattığı huzursuzluğa engel olmak için bir planınız var mıdır?


4-Mahallede tehlike oluşturan başıboş köpeklerin barınaklara alınması konusunda bir talimat vermeyi düşünüyor musunuz?


5-Çiğdem Mahallesine girişlerin kapatılan Malazgirt Bulvarından mahalleye giriş verilmesini sağlayacak mısınız?


6-Kapatılmış bulunan -Konya yolundan Çırağan’dan giriş ve Çiğdem Mahallesine varış yolunu vatandaşları Balgat’tan 100. Yıl’a gitmekten kurtaracak şekilde açmak için bir talimat verecek misiniz?


7-Bölgede Kentsel Dönüşüm çalışması niçin başlatılmamıştır?


8-Çiğdem Mahallesinden Kızılay’a, Ulus’a  EGO otobüs seferleri neden kaldırılmıştır?


9-Kızılay’dan Çiğdem Mahallesine eskiden 20 dakikada ulaşılırken şimdi en az bir saat süren sıkıntılı ulaşımdan rahatsız olan vatandaşları ferahlatacak  bir çözüm getirmeyi düşünüyorsunuz?”



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016