28 / 03 / 2024

Mehmet Tevfik Göksu'dan Esenler muhtarlarına deprem uyarısı!

Mehmet Tevfik Göksu'dan Esenler muhtarlarına deprem uyarısı!

Esenler’de görev yapan muhtarlarla bir toplantı yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşümün önemine dikkat çekerek, “Biz depremi insanlara hatırlatmak ve uyarmak zorundayız. Bununla beraber çözüm üretmeliyiz” dedi.


Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçede görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Esenler’in gelişimi ve değişimi için sorunların görüşülüp çözüm önerilerinin tartışılması amacıyla düzenlenen toplantıya Başkan Göksu’nun yanı sıra; AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, ESKON Genel Müdürü Abdülkadir Şengör ve bazı Belediye Meclis üyeleri de katıldı. Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı, hep birlikte yapılan kahvaltının ardından başladı.



Hatırlatmak zorundayız


Esenler’de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarından bahseden Göksu, hafta sonu Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile birlikte Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm konutlarının temelini attıkları sırada yaşanan depremi hatırlattı. Göksu, “O gün yaşanan depremde gördüm ki, her insan evine güvenmiyor. 5 dakika içinde herkes evine koştu. Biz depremi insanlara hatırlatmak ve uyarmak zorundayız. Bununla beraber çözüm üretmeliyiz. Bu anlamda Esenler’de dönüşüm isteyen herkese yardımcı oluyoruz ve olacağız” diye konuştu.



Bir emelimiz var


Amaçlarının Esenlerliler tarafından hayırla anılmak olduğunu belirten Göksu, “Bizim bir emelimiz var; emanetini üstlendiğimiz insanların geriye baktığımız zaman bize beddua etmemeleri” dedi. “Bir toplumun yöneticileri vizyonsuzsa bu o toplumun felâketi olur” diyen Göksu, “Sorumluluğunu üstlendiğimiz insanlardan bir adım daha ileride olmalıyız ki, onları ileri noktaya taşıyalım” şeklinde konuştu.



Yön verin


Muhtarlara çeşitli tavsiyelerde bulunan Göksu, “Siz kalabalığa yön veren olun. Şehir, sizi hayırla yâd etsin. Şehir, geleceğini inşa etsin. Önemli olan bu” dedi. Göksu, konuşmasının ardından muhtarların mahalleleri ile ilgili sorularını cevapladı, talep ve önerilerini tek tek dinleyerek not aldı. Toplantıda daha iyi bir Esenler için yapılması gerekenler masaya yatırıldı ve çözüm önerileri dile getirildi.