28 / 03 / 2024

Manisa Anemon Arkeoloji Müzesi 2 ay sonra başlıyor!

Manisa Anemon Arkeoloji Müzesi 2 ay sonra başlıyor!

Manisa Anemon Arkeoloji ve Etnografya Müzesi projesinin 2 ay içinde yapımına başlanabileceğini belirtti. Proye Manisa İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Karayel, Kültür Bakanlığı tarafından onaylandı.


Manisa Anemon Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin 2 ay içinde yapımına başlanabileceği belirtildi.


Manisa İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Karayel gazetecilere yaptığı açıklamalarda müze projesinin bakanlık tarafından onayladığını hatırlatarak, ihale sürecinin başlaması için alandaki malzemelerin alınmasını beklediklerini kaydetti. 


Müzenin, Yunusemre Belediyesi hizmet binasının bulunduğu bahçede işadamı İsmail Akçura tarafından inşaa edileceğini hatırlatan Karayel, "Müzenin yapılacağı arsa özel idareye aitti. Arsanın içinde depolar var. O depolar büyükşehir belediyesine geçtiği için çalışmalar devam ediyor. Boşaltma işlemi bittikten sonra bizde arsayı İsmail Akçura’ya tahsis ederek inşaatın ilk adımları atılacak. 2 ay gibi bir sürede başlayabiliriz. Binanın her yeri aynı düzende olmayacak. Tek katlı ve iki katlı olacak. Bakanlık teşhir tanzim projelerini  İzmir  Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’ne havalesini yaptık. Bunu ihale yoluyla tamamlayacak. Bu inşaatın en son aşaması. Esas yapının temel taşları sponsor firma tarafından yapılacak. 10 bin metrekarelik alanda yapılacak müzede yaklaşık 40 bin eserin yüzde 95'ni sergileme imkanı olacak" diye konuştu.


Türkiye'yi arkeoloji müzeleri bakımından iddialı hale getirmek amacıyla planlanan Manisa Anemon Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin yapımı için 4 Temmuz 2012'te protokol imzalanmıştı. 


AA