24 / 04 / 2024

Körfez Geçiş Köprüsü konut projelerini etkiledi mi?

Körfez Geçiş Köprüsü konut projelerini etkiledi mi?

Körfez Geçiş Köprüsü 'nün ayaklarının bulunduğu bölgeler inşaat fiyatlarının artmasına neden oldu. Mesafeyi oldukça kısaltacak köprü nedeniyle bölgelere İstanbul inşaat firmaları da yatırım yapmaya başladı.


Körfez Geçiş Köprüsü, bölgeye bir hareketlilik getirdi. Naturalm Çiftlik Evleri projesi özellikle doğayla iç içe, çiftlik hayatı yaşamak isteyenlerin inceleyebileceği bir proje. 3 farklı tipten oluşan 45 villa, 'nasıl bir bahçe istersiniz' sloganıyla satışa sunuluyor. 


Projeyi duymamış olabilirsiniz, nedeniyse yeni otoban ve Körfez Geçiş Köprüsü yapımından dolayı projenin hedef kitlesini İstanbul alıcılarının oluşturması. 5+1 204 metrekare dubleks villa, 840 metrekare bahçe alanı, 4+1 154 metrekare dubleks villa, 600 metrekare bahçe alanı ve 3+1 104 metrekare dubleks villa 400 metrekare bahçe alanı villa tipleri. Ayrıca projede evcil ve kümes hayvanlannız için barınak, bahçe yetiştiriciliği için malzeme gibi olanaklar da sunuluyor. Karaahmetli Köyü'nde yapılan proje 2015'te teslim edilecek. Ahşap villalar tam çiftlik evi görünümünde. Fiyatlar ise 275.000 TL den başlıyor. 


GARDEN KARAMÜRSEL EVLERİ 


Karamürsel Kayacık Mahallesi'nde yapılan proje, 3 blok 28 daireden oluşuyor. Ayrıca projede 350 metrekarelik sosyal tesis mevcut. 2500 metrekare arsa içerisinde bulunan projenin bahçesinde zeytin ağaçları bulunuyor. Proje 2+1, 3+1 normal daire-çatı ve bahçe dublekslerinden oluşuyor. Denize cephe proje klasik mimariyle inşa ediliyor. Doğu ve batı cepheleri açık projede daire manzaraları oldukça güzel ve ferah. Zincirlikuyu İnşaat'ın yaptığı projeyi değerlendirmeye alabilirsiniz. Ayrıca projede dekoratif bahçe duvarları, kamelya, kameralı güvenlik gibi site özellikleri mevcut. 


MÜSTAKİL SATILIKLAR 


Projelerin dışında ilanlarda görebileceğiniz 'köprüye 10 dakika' yada 'köprü manzaralı' ibareler mevcut. 2. el, sahibinden satılık daire ve dubleksler yapılık durumuna, yaşına göre fiyatlanmış durumda. İşte bir örnekle denize sıfır 400 metrekare bahçe içerisinde 150 metrekare daire 300.000 dolar fiyatla ilanlara girmiş. Karamürsel Karaahmetli Köyü'nden bir müstakil villa satış örneği; 3+1 villa 590.000 TL'den ilanlarda. Körfez Geçiş Köprüsü'nün tamamlanmasıyla gayrimenkul değerlerinin fazlasıyla katlanacağını düşünen satıcılar bu durumun nimetlerinden şimdiden faydalanmak istiyor. 


ARSALARDA FARKLI DEĞİL 


Karamürsel-Yalova arasındaki bölgede sanayi arsalarının metrekaresi 500-1000 TL aralığına çıkmış durumda. Özel kullanım diyerek lanse edilen pek çok tarla ilanı da metrekaresi 250 TL'lere kadar piyasada yer alıyor. Henüz yolu, suyu, elektriği olmayan arsaların fiyat artışlarına şaşırmamak lazım. 

Henüz köprü yapılacak dedikodusunun dolaştığı geçmiş yıllarda başlayan artış köprü kendini gösterdikçe devam edecek gibi duruyor. Umarız yatırımcılar bir balon artışa yatınm yapmamışlardır. 


KARAMÜRSEL-YALOVA YATIRIMLARI 


Sonuçta geçiş köprüsünün hala artışlara sebep olduğunu düşünürsek yatırım yapmak mantıklı, ancak diğer yandan yatırımınızın dönüş hızı aldığınız gayrimenkulün bulunduğu mevkiye dayalı. Dağın tepesinden alacağınız bir ev yada dairenin hızlı dönüşü pek de umduğunuz gibi olmayacaktır. Bu tarz geleceğe yönelik yatırımlarda özelliklede arsa, tarla yatırımlarında mutlaka güveneceğiniz bir emlak firmasından destek alın. Sizin için alımsatım arasındaki gelişim ve süreyi iyi tahlil edecek bir firma hayallerinize kar yağmasına engel olacaktır. 


Bizim Kocaeli



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler