19 / 04 / 2024

Konyaaltı Sahili Büyükşehir Belediyesi'ne geçiyor!

 Konyaaltı Sahili Büyükşehir Belediyesi'ne geçiyor!

Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili, baştan sona 618 rakımlı Tünektepe dahil Büyükşehir Belediyesi’nin oldu. Belediye Başkanı Menderes Türel, Belediye Meclisi’nde sahili devralmak için yetki isteyecek...



ANTALYA’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili, baştan sona 618 rakımlı Tünektepe dahil Büyükşehir Belediyesi’nin oldu. Yarın toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanı Menderes Türel, hem sahili devralmak için yetki isteyecek hem de nasıl işleteceğine dahil öneriyi oya sunacak.


Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan meclisi yarın Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü’nde toplanacak. Saat 14.00’de başlayacak toplantıda meclis, 50 gündem maddesini görüşecek. Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın’ın son yılına ilişkin denetim komisyonu raporu ve yine Akaydın’ın son yılına ait bütçe kesin hesaplarının görüşüleceği mecliste, Kırcami imar planlarına yönelik bölge sakinlerinden gelen itirazlar da karar bağlanacak. 


Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ’en hüzünlü’ dakikaları ise Konyaaltı grubu yaşayacak. Mecliste Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, hem Konyaaltı sahilinin Büyükşehir Belediyesi’nce kiralanması için yetki isteyecek hem de yine Konyaaltı’nda Antalya’nın seyir terası Tünektepe’nin Büyükşehir tasarrufuna geçtiği ilan edilecek ve oradaki tesislerin işletilmesine yönelik öneriyi oya sunacak.


Konyaaltı sahili Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 24 Nisan 2014 tarihli yazısıyla Konyaaltı Beach Park ve Antalya Limanı arasında kalan 5 kilometre uzunluğa sahip sahil bandının 18 büfe, 15 duş ve tuvaletin 10 yıl süreyle Büyükşehir Belediyesi’ne kiraya verilmesini uygun gördüğünü bildirdi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yarın toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nden Milli Emlak Genel Müdürlüğü’yle protokol imzalamak için yetki isteyecek. Başkan Türel, bu yetkiyle birlikte ayrıca protokol imzalanmasının ardından sahilin işletilmek üzere Büyükşehir iştiraki şirket An-Et’e doğrudan kiraya verilmesi ve bu konuda süre ve bedel belirlenmesini meclisten talep edecek.


Mecliste 1986 yılının 21 Nisan günü, dönemin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 49 yıllığına Antalya İl Özel İdaresi’ne devredilen Tünektepe’nin de geleceği görüşülecek. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından İl Özel İdaresi’nin kapanması ve Antalya’nın 19 ilçesinde yaşanan yeni idari yapılanma içinde 21 bin 490 metrekare genişliğe sahip kentin seyir terası Büyükşehir tasarrufuna geçti. Başkan Menderes Türel, bu mecliste Tünektepe’de bulunan tesislerin, yine belediye şirketi An-Et’e kiraya verilmesi ve bu konuda süre ve bedel belirlenmesini meclisten talep edecek.



Emre Baylan/Hürriyet