19 / 04 / 2024

Konyaaltı ne olacak?

Konyaaltı ne olacak?

Yetkinin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verilmemesi üzerine dünyaca ünlü Konyaaltı sahili sahipsiz kaldı. Antalya’da yaşayan vatandaşlar, devir karmaşasından dolayı tedirgin olduklarını ve sahilin bir an önce sahiplendirilmesi gerektiğini bildirdi...


Antalya Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda, Büyükşehir Belediyesi’ne Konyaaltı sahilinin devir yetkisi verilmedi.


Yetkinin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verilmemesi üzerine dünyaca ünlü Konyaaltı sahili sahipsiz kaldı. Antalya’da yaşayan vatandaşlar, devir karmaşasından dolayı tedirgin olduklarını ve sahilin bir an önce sahiplendirilmesi gerektiğini bildirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) toplantı salonunda Mayıs ayı meclis toplantısı dün yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında yapılan oylamada Konyaltı sahili, Belediye Başkanları ve meclis üyelerinin itirazı sonucu sahilin devir yetkisi Büyükşehir Belediyesine verilmedi. Meclis kararını öğrenen vatandaşlar sahilin sahipsiz kalacağından endişe etti. Sahilin 6 aydır bakımsız, tuvalet ve koruma hizmetlerinin olmadığını anlatan vatandaşlar bir an önce sahilin durumunun karara bağlanmasını istedi. Sahilde spor yapan Bekir Aydın, alınan kararın ardından yaşanan karmaşadan dolayı üzgün olduğunu belirtti. Temizliğin yapılmaması ve tuvaletlerin olmamasından yakınan Aydın, “Çok üzüldüm bu işe. Ne duş ne temizlik var. Bu sahil Antalya’ya yakışmaz. Sahil yüzülecek gibi değil, bakımsız ve yetim kaldı” dedi.


Konyaaltı sahilini 5 yıldır yaz kış kullandığını belirten Canan Sahillioğlu isimli vatandaş, sahilin bakımsız ve kendi haline bırakıldığını söyledi. Daha önceki işletmelerin en azından güvenlik ve temizlik sorununa çözüm bulduğunu belirten Sahillioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önceki işletmelerden bir şikayetimiz yoktu. En azından olumsuz bir durum olduğunda buradaki işletmeler müdahale edebiliyordu. Önceden burada bir kontrol söz konusuydu. Kontrol olmayınca rahatsızlıkların artacağını düşünüyorum. Sular akmıyor, duş yeri ve tuvalet yok. Buranın sahiplenilmesini istiyorum.”


Sahilde güneşlenen İbrahim Akbolat da olanın vatandaşa olacağını belirterek şunları söyledi: "En önemlisi tuvalet yok. Zamansız yıkıldı her şey. Kesinlikle Konyaaltı Sahili şu an sahipsiz. Nihat Temel isimli vatandaş da sahilin 6 aydır sahipsiz kaldığını ve şu anki durumunun iç açıcı olmadığını söyledi. Sahilin tekrar Konyaaltı Belediyesi’ne verilmesi gerektiğini anlatan Temel, sözlerine şöyle devam etti: “Zaten 6 ay önce sahipsiz bırakılmıştı. Büfeler yıkıldı. Neden tuvaletler yıkıldı? Burası Konyaaltı Belediyesi’ne ait. Burayı neden geri alıyorsunuz? Büyükşehir Belediyesi olarak Konyaaltı Belediyesi’ne yardımcı olması gerekir. Bu seçim kazanmak için yapılmıştı. Konyaaltı sahiline bir çözüm bulunsun. Bir gün bile sahipsiz kalmamalı”


BAŞKAN TÜREL'DEN SAHİLE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Sahili’nin sahipsiz kalmasıyla ilgili meclis toplantısında karşı oy veren CHP ve MHP meclis üyeleri ve belediye başkanlarını sert bir dille eleştirdi. CHP ve MHP’lilerin sahili kaderine terk ettirmekle suçlayan Türel,şöyle konuştu: “Konyaaltı Sahili’nin durumuyla ilgili protokolü imzalamak üzere meclis gündemine açtık. CHP ve MHP’li Belediye Başkanları ve Meclis üyeleri sahilin sahipsiz kalması konusunda kaderine terk edilmesine vesile olmuşlardır. Duş tuvalet ve tüm hizmetler vatandaş tarafından ücretsiz olarak kullanılsın isterken CHP ve MHP’liler hayır siz bu hizmetleri yapmayın demişlerdir. Konyaaltı Sahili, CHP ve MHP’li Belediye başkanları ve Meclis üyeleri sayesinde sahipsiz kalmıştır.”


“BUNUN ALTINDA SİYASET YATIYOR”

Sahilin bundan sonraki akıbeti hakkında oluşabilecek sorunlardan CHP ve MHP’nin sorumlu olduğunu belirten Başkan Türel, şunları söyledi: “Bundan sonra Konyaaltı’nda olabilecek asayiş ve çöp dağlarının tek müsebbibi CHP ve MHP’li Belediye başkanları ve Meclis üyeleridir. Bu Konyaaltı ve Antalya’ya ihanettir. Bunun altında tamamen siyaset yattığını ifade ederim. Çünkü, 21 Şubat 2014 tarihinde CHP’li Büyükşehir Belediyesi sahili, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden talep etti ve bu tahsis yapılmıştı. CHP’li Büyükşehir Belediyesi‘ne bu tahsisin verilmesini CHP’li meclis üyelerinin reddetmesini ifade etmek mümkün değildir. Resmen kendi arzu ettiklerini kendi oylarıyla reddetmişler. Bu talebi yaptınız, sonra bir protokol hazırlandı. Neden şimdi reddettiniz. Madem reddedecektiniz neden talep ettiniz.”

Türel, CHP ve MHP’nin sandıktan çıkan sonuçtan ders almadığını öne sürdü. Bu anlayışı esefle kınadığını belirten Türel, sözlerini şöyle tamamladı: “Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçtiği için Konyaaltı’nda çöp dağları oluşsun asayiş problemleri olsun diye CHP kendi talebini reddetmiştir. Bu siyaset anlayışını yakıştıramıyorum. Konyaaltı Belediyesi’nin, sahili bana vermezseniz orası yansın batsın demesini bile ifade edemiyorum. Yazıktır. Biz, Antalya’ya hizmet etmeye çalışıyoruz. Siz sayısal çoğunluğunuza güvenip Antalya’yı buna mahkum ederseniz cevabı 30 Mart seçimlerinde aldığınız gibi almaya devam edersiniz. Anlaşılan CHP ve MHP sandıktan çıkan sonuçtan ders almamış. Antalyalı 'Küçük olsun benim olsun, benim olmazsa ne olursa olsun' anlayışına sahip olanlara hesabı soracaktır. CHP ve MHP’nin bu siyaset anlayışını esefle kınıyorum.”



Hürışık Gazetesi