28 / 03 / 2024

Konak Belediyesi 2017'de yatırımlarına devam edecek!

Konak Belediyesi 2017'de yatırımlarına devam edecek!

İZMİR'İN merkez ilçesi Konak'm seçilmiş ilk kadın Belediye Başkam olan Sema Pekdaş, proje ve yatırımların yeni yılda da artarak devam edeceğini açıkladı.


Konak'ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı olan Sema Pekdaş, proje ve yatırımların yeni yılda da artarak devam edeceğini açıkladı 


İZMİR'İN merkez ilçesi Konak'm seçilmiş ilk kadın Belediye Başkam olan Sema Pekdaş, proje ve yatırımların yeni yılda da artarak devam edeceğini açıkladı. Kentin kalbi konumundaki Konak'ta önceliği belediyeye ait kamusal alanların azlığım gidermeye verdikleri ve sadece 2016 yılında 20 milyon TL'lik kamulaştırma yaptıklarını dile getiren Başkan Pekdaş, 2017'de belediyenin hizmet elini ilçenin her sokağına ulaştıracaklarını söyledi. "Göreve geldiğimizde belediyeye ait bir mendil büyüklüğünde boş yer dahi yoktu" diyen Pekdaş, geride bırakılan süreçte hem yeni yatırımlar yaptıklarım hem de yeni mülkler satm aldıklarım belirtti. Pekdaş, "Satın alma veya kamulaştırmayla giremediğimiz noktalarda ise kiralama yöntemine gittik. 


ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK 

Böylece kısa zamanda çok çeşitli hizmetleri çok farklı mekanlarda yerine getirecek aşamaya geldik. Mülkiyetlerimizi çoğaltıp hizmetlerimizi artırdık. Yeni yılda da hedefimiz semt ve spor merkezlerimizin sayısını çoğaltmak, yeni kültür ve spor salonları açmak, sokak pazarlarını kaldırıp modern kapalı pazaryerleri inşa etmek. Bu hedef için çalışmalarımızı 2017'de de sürdüreceğiz. Çünkü bir kamu kurumu olan belediyelerin halka hizmet verdiği noktalar ne kadar çok artarsa, belediye eli ne kadar çok kişiye uzanırsa o kadar iyi sonuç alırsınız. Biz bu bilinçle yola çıktık ve yeni yılda da yatırımlarımızı sürdüreceğiz" dedi. Yeni yılda yapılacak yatırımlar arasında aslan payını sokak aralarına kurulan pazarların kaldırılarak kapalı pazaryerleri inşa etmeye ayırdıklarını dile getiren Başkan Pekdaş, Eşrefpaşa, Toros, Yenişehir ve Kadifekale'ye 2017 yılında kapalı pazaryeri inşa etmek için düğmeye bastıklarını söyledi. Pekdaş, "Yıllardır tarihi İpek Yolu üzerine kurulan Eşrefpaşa Pazarı'nın taşınması büyük bir sorundu. Bu sorunu çözmek için Yahaneler'deki Jandarma Bölge Komutanlığı'nm boşaltacağı yeri TOKİ'den 12 milyon TL'ye satm aldık. Şimdi buraya yakın zamanda içinde çeşitli sosyal donatıların da olacağı kapalı pazaryeri yapacağız. Ayrıca Toros'ta mevcut pazarın kuKamulaştırmaya önem verdik 


BELEDİYE hizmet birimlerinin sayısını çoğaltmak adına kiralama yöntemine gittiklerini de dile getiren Pekdaş, "Konak İzmir'in merkezi ve yaklaşık 2 bin 500 yıldır burada yerleşik yaşam kesintisiz devam ediyor. Dolayısıyla gelişen kentlerin gerektirdiği bazı hizmetler için yeni kamusal alanlara ihtiyaç duyuluyor. Konak'ta bu alanları bulmak zordu. Bu nedenle kamulaştırmalar yapmamız gerekiyordu. Biz bunu başardık" dedi. 


rulduğu alanda kamulaştırmalar yaptık. Buraya da altı otopark, bir katı pazaryeri, üst katı da düğün salonu olacak bir pazaryeri yapacağız. Kadifekale'de oturan vatandaşlarımız için de bir pazaryeri çalışmamız var. 1. Kadriye'de kamulaştırmalar yaparak bir pazaryeri alanı oluşturduk.



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler