25 / 04 / 2024

Kent Park Projesi için ilk yıkım gerçekleşti!

Kent Park Projesi için ilk yıkım gerçekleşti!

Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirilecek 'Kent Park Projesi' için ilk yıkım gerçekleşti. Proje kapsamında Uşak Meteoroloji binası törenle yıkıldı.


Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirilecek 'Kent Park Projesi' için ilk yıkım gerçekleşti. Proje kapsamında Uşak Meteoroloji binası törenle yıkıldı. Yıkım törenine Uşak Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş, Mehmet Altay, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 


100 bin metrekare

Yaklaşık 100 bin metrekarelik alanda uygulanacak Kent Park Projesi tamamlandığında, yeni bir kent doğacak. Kent Park Projesi'nde pek çok sosyal donatı yer alacak.Uşak'ın ilkleri başarmış bir şehir olduğunun altını çizen Uşak Valisi Seddar Yavuz, gönülleri fetheden aşıklar diyarı Uşak'ın yine bir ilke imza attığını vurguladı. Yavuz, "Bugün yeni ve büyük bir projenin başlangıcını ortaya koyuyoruz. Bir ve beraberlik içinde olursak, şehrin ortak menfaatleri doğrultusunda hareket edersek, Uşak'ı 2023 yılına daha güçlü bir şekilde taşıyacağız" dedi.  Uşak merkezde yaşanan sıkışıklığı Kent Park Projesi'yle çözeceklerini dile getiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise kampus bölgesi olarak da bilinen ve içinde orman dairesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kız Meslek Lisesi, Orhan Dengiz Anadolu Lisesi, spor salonu ve stadın yer aldığı 100 bin metrekarelik alanda yeni bir kent oluşturulacağını söyledi. Cahan, "Birçok kentsel dönüşüm projesinde görev alan Uşaklı bir mimarın başını çektiği ekip tarafından geliştirilen bu projede inşaat mühendisi ve sosyologlar da görev aldı. Amacımız projenin Uşak'ın ihtiyaçlarına cevap vermesini sağlamak. Kent Park Projesi Uşak'a, tarz ve kimlik kazandıracak. Senelerce kullanılabilecek, sağlıklı mekanlar oluşturmak suretiyle başarılı bir dönüşüm yapılmasını sağlayacak" dedi. 


Cumhurbaşkanı desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın projeye destek vereceğini dile getiren Cahan, şunları söyledi: "27 Şubat'ta Cumhurbaşkanımız, başbakanlığı döneminde Uşak'ı ziyaret etti. Ziyaret esnasında projeyi kendisine sunduk. Çok beğendi ve mutlaka uygulamamız gerektiğini, kendisinin de destekte bulunacağını söyledi. Uşak'ta kentsel gelişme toplumsal, ekonomik ve mekansal olarak yeniden ele alınacak ve kentin en değerli bölgesi olmasına rağmen sorunlu alanların en başını çeken bu bölgeyi sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için yıkıp yeniden canlandıracağız" dedi.


Projede neler olacak?

Uşak Kent Park Projesi'nde Çin Kulesi, Japon Sanat Parkı, fuaye alanı, dünya bahçeleri, mini dünya, Lidya kapısı, botanik bahçe, denizaltı kafe, sosyal dinlenme tesisleri ve piknik alanları yer alacak. Projede hem dünyanın değişik ülkelerinden motifler hem de Osmanlı ve Selçuklu dönemini yansıtan alanlar yer alacak. Kent merkezindeki otopark sorununu çözmek için de 500 araçlık yeraltı otoparkı yapılacak.



Yeni Asır 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler