23 / 04 / 2024

Kemaliye-Dutluca Yolu'nun temel atma töreni yapıldı!

 Kemaliye-Dutluca Yolu'nun temel atma töreni yapıldı!

Kemaliye-Dutluca Yolu'nun temeli Erzincan Kemaliye Meydanı'nda Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımı ile atıldı...


Kemaliye-Dutluca Yolu'nun temeli Erzincan Kemaliye Meydanı'nda düzen törenle atıldı. Başbakan Binali Yıldırım da törene katıldı. 


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Başbakan Yıldırım, "Allah sizden razı olsun, buralara sahip oldunuz, vatana sahip oldunuz, bu güzelliklere sahip oldunuz. Buraları terk etmediniz. İşte bizim görevimiz de bedeli ne olursa olsun buraları, bu dağları delmek, Fırat'ın üzerine köprüler kurarak, bu yolları yapmaktır. Bugün bunun için buradayız." dedi.


Kemaliye-Dutluca Yolu Temel Atma Töreni'nde halka hitap eden Başbakan Yıldırım, ilçenin tarihi bir gün yaşadığını söyledi. Başbakan Yıldırım, "Erzincan'ın, "etrafı dağlık, ortası bağlık bir memleket" olduğunu belirten Yıldırım, "Kemaliye de öyle. Bakın her taraf dağ, ortada şirin bir ilçemiz Kemaliye. Er insanların, can insanların diyarı." şeklinde ifadeler kullandı. 


Başbakan Yıldırım Bir asırdır beklenen anın geldiğini, Kemaliye, İliç ve Arapgir'in kaderini değiştirecek projenin temelini attıklarını söyledi. Yıldırım, "Bu projeye siz şahit oldunuz, biz şahit olduk ama bizden sonra gelecekler, 10 yıl sonra, 20 yıl sonra, 50 yıl sonra bu yollardan geçenler, hepimizi rahmetle iyilikle anacaklar. Çünkü bu yollarda çok ocaklar söndü. Çok vatandaşlarımızı kaybettik." dedi. 


 16,5 kilometrelik bölümün tünel ve köprülerden oluşan Dutluca-Kemaliye yolunu üzerinde yedi tünel, iki köprü bulunuyor.