29 / 03 / 2024

Kayseri'de İldem, Beyazşehir ve TOKİ sakinlerine hastane müjdesi!

 Kayseri'de İldem, Beyazşehir ve TOKİ sakinlerine hastane müjdesi!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy, yaklaşık 150 bin nüfusa sahip olan İldem, Beyazşehir ve TOKİ semtleri ile o bölgede bulunan yaklaşık 15 mahalle sakinlerine hastane müjdesi verdi...



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy, yaklaşık 150 bin nüfusa sahip olan İldem, Beyazşehir ve TOKİ semtleri ile o bölgede bulunan yaklaşık 15 mahalle sakinlerine hastane müjdesi verdi. Özsoy, bölge insanının, mevcut hastanenin uzaklığı nedeniyle büyük sorunlar yaşadığını belirterek, “Maalesef bu kadar yoğun nüfusun olduğu bölgedeki insanlarımıza sağlık ocağında sağlık hizmeti vermeyi layık görmüşler. Oysa bu kadar nüfusun olduğu bölgeye hastane gerekli. Biz bölgeye Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hastanesi açacağız.” dedi. 


MHP’li Başkan adayı Mustafa Özsoy, 2 Kasım tarihinden beri Kayseri’de mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşarak insanların dertlerini dinlediğini belirtti. Özsoy, şehrin nüfusunun yoğun olduğu İldem, Beyazşehir ve TOKİ bölgesinde yaşayanlara sağlık alanında hizmet vermek amacıyla hastane yapacaklarını söyledi. Özsoy, hastane projesini hazırladıklarını ifade ederek, şu bilgileri verdi:


“İldem, Beyazşehir ve TOKİ bölgesinde çok ciddi bir nüfus yoğunluğu var. Şehrin doğu bölgesindeki bu yerleşim merkezlerinin yanı sıra yine doğudaki ilçeler çok sayıda yerleşim merkezi bulunuyor. Nüfusun yoğun olmasının yanı sıra bu bölgeye hastane çok uzakta kalıyor ve insanlarımız hastane hizmeti alamıyor. Şu an şehir merkezindeki devlet hastanesinin bulunduğu alan 60 dönümlük arazide. Burası rant alanına çevrilip şehrin batısındaki bölgeye hastanenin taşınması gündemde. Şehrin en kıymetli yeri şu an mevcut devlet hastanesinin olduğu yerdir. Ki Eski Sanayi Bölgesi ile ilgili açıklanan projede de hastane kaldırılmış durumdadır. O nedenle insanlar artık devlet hastanesine ulaşmakta çok zorlanacak. Hasta bir insanı, şehrin bir ucundaki hastaneye götürmekte, gitmesi de kolay değil ve bu insanlık için, insanların sağlık hizmetinin elinden alınması kadar büyük bir sorundur.”


Mustafa Özsoy, Kayseri’nin doğusundaki İldem, Beyazşehir, TOKİ gibi semtlerde yaşayan yoğun nüfusun alamadığı en önemli hizmetin sağlık hizmeti olduğunu anlatarak, “Kayseri’de de maalesef büyükşehir hastanesi yok. Birçok şehirde bu hastaneler var. O bölgeye Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin tam teşekküllü hastanesini kuracağız. Birçok istihdam sağlanacak. O bölgede insanlarımız kendisine yakışır bir şekilde sağlık hizmeti alacak. Bugüne kadar maalesef böyle büyük bir nüfusun yaşadığı insanlarımıza küçücük odalarda, sağlık ocaklarında sağlık hizmeti verilmiş. Ama bizim bu hastane ile birlikte yataklı, 7 gün 24 saat hizmet veren ve yine 24 saat acil servis hizmeti verecek hastane olacaktır. Yapılacak hastane bu üç semt ile yine Melikgazi ilçesine bağlı o bölgedeki 15’e yakın mahalleye hizmet verecek. İnsanlarımız uzun bir yol kat ederek sağlık hizmeti almayacak. Hemen yanıbaşında sağlık hizmeti alacak.” diye konuştu. 



Bugün





Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, TOKİ Kayseri kura