29 / 03 / 2024

Kayseri Üniversite-Talas raylı sistemin yapımına başlandı!

Kayseri Üniversite-Talas raylı sistemin yapımına başlandı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas' ta gençlerle bir araya geldi. Özhaseki, Talaslılara raylı sistemle ilgili müjdeyi vererek, Üniversite - Talas hattının yapımına başlandığını söyledi...


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas'ta gençlerle bir araya geldi. "Biz bir iddianın sahibiyiz ve bu şehri sürekli büyütmek istiyoruz." diyen Özhaseki, Talaslılara raylı sistemle ilgili müjdeyi vererek, Üniversite-Talas hattının yapımına başlandığını söyledi.


Ülkem Öğrenci Yurdu'nda yapılan toplantıya Başkan Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve Talas Belediye başkan adayı Mustafa Palancıoğlu da katıldı. Talas için projelerini açıklayan başkan adayı Mustafa Palancıoğlu, gençlerin geleceğini yönlendirmek için akademisyenlerle bir çalışma yapacaklarını belirterek, "İnsan kaynakları geliştirme merkezi kuracağız. Ülkemizde yanlış meslek seçimi yapılıyor. Bunun önüne geçmek için mücadele edeceğiz. 10-25 yaş arası gençlere yönelik vizyon açıcı faaliyetlerimiz olacak. Yurt dışından burs alma imkanlarını göstereceğiz. Gençleri geleceğe hazırlayabilirsek ülkemiz de geleceğe hazırlanmış olacak." dedi. Talas'ta yapmayı düşündükleri 24 saat açık kütüphane projesinden de bahseden Palancıoğlu, çalışmak için salonların da bulunacağı kütüphanenin, Türkiye'nin en nitelikli ve en çok kullanılan kütüphanesi olacağını belirtti.


"PRESTİJ PROJELER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"


"Biz bir iddianın sahibiyiz ve bu şehri sürekli büyütmek istiyoruz." diyerek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise "Şehri büyütmek için prestij projelerin ortaya çıkması lazım. Prestij projeler olmadan dünya şehirlerinden birisiyiz diyemeyiz. Toplu taşımada raylı sitemlere geçemediyseniz, insanları dolmuşlarla götürüp getiriyorsanız büyük büyük konuşamazsınız. Bir taraftan 70 kilometre uzunluğunda bir baraj yaptık, adeta deniz geldi Kayseri'ye. Modern spor tesisleri yaptık, milli maçlar oynanıyor. Erciyes'te kocaman bir kayak merkezi inşa ettik." diye konuştu.


Raylı sistemle ilgili bir de müjde veren Başkan Mehmet Özhaseki, "Üniversite-Cemil Baba Mezarlığı arasındaki Talas hattının yapımı başladı. 6-8 ay sonra Cemil Baba Mezarlığı'na raylı sistem gitmiş olacak. Raylı sistem uzunluğu şu anda 30 kilometreden fazla oldu." dedi.


 

Kırıkhan Olay




Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura