24 / 04 / 2024

Kayseri Sahabiye Medresesi restore çalışmaları devam ediyor!

Kayseri Sahabiye Medresesi restore çalışmaları devam ediyor!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden 20 yıllığına devralınan tarihi medresede inceleme yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, baharla birlikte restorasyon çalışmalarının başlayacağını ve kısa sürede tamamlanacağını söyledi...


Kayseri'deki birçok tarihi eserin restorasyonunu yaparak ayağa kaldıran Büyükşehir Belediyesi, Sahabiye Medresesi'nin restorasyonunu da üstlendi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden 20 yıllığına devralınan tarihi medresede inceleme yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, baharla birlikte restorasyon çalışmalarının başlayacağını ve kısa sürede tamamlanacağını söyledi. 


Bugüne kadar yapılan tüm projelerde olduğu gibi burada da esnafı mağdur etmeme konusuna özen gösteren Özhaseki, Sahabiye Medresesi'nde başlayacak olan restorasyon çalışmaları öncesi esnafı ziyaret ederek görüşlerini aldı. Sahabiye Medresesi'nin Büyükşehir Belediyesi'ne geçişi konusunda Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile anlaşıldığını dile getiren Özhaseki, "2-3 ay içinde restorasyonla ilgili projeyi hazırlarız. Daha sonra Anıtlar Kurulu safhası biter ve beşinci ay gibi çalışmalar başlarız. Hızlı davranılırsa yıl sonuna kadar çalışmalar biter inşallah." dedi. 


Restorasyon çalışmaları sırasında esnafın medreseyi boşaltmasının gerekeceğini ifade eden Başkan Özhaseki, esnaf temsilcileriyle yaptığı görüşmede, o zaman zarfında iş yeri olarak kullanılabilecek alternatif yerler üzerinde durdu. Esnafın işini kolaylaştıracağını belirten Başkan Özhaseki, tek bir isteği bulunduğunu ifade ederek, "Tek isteğim, burası bu haliyle korunsun ve önemli bir kültür mekanı olsun." dedi. 


Esnaf, Sahabiye Medresesi'nin canlanması için de Başkan Özhaseki'den destek istedi. Bu talep üzerine de Özhaseki, Sahabiye'yi canlandırabilecek etkinlikleri belediye olarak üstleneceklerini kaydetti. Esnafla yaptığı toplantının ardından medrese içindeki dükkanları gezen Başkan Özhaseki'ye, hat sanatı ile 'Mehmet Özhaseki' yazılmış bir tablo hediye edildi. 


Malatya Son Havadis



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura