24 / 04 / 2024

Kayseri Mimarsinan'da 220 bin dönümlük arazide engelli kenti oluşturuldu!

Kayseri Mimarsinan'da 220 bin dönümlük arazide engelli kenti oluşturuldu!

Derneğin genel başkanı Osman Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin kentleşmesi için 2009'da Anadolu Engelliler Kenti Toplu Konut Yapı Kooperatifini kurduklarını söyledi. 220 bin dönümlük arazide engelli kenti oluşturuldu...



Anadolu Sakatlar Derneğince kurulan kooperatif ile Kayseri'de 220 bin dönümlük arazide engelli kenti oluşturuldu. 


Derneğin genel başkanı Osman Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin kentleşmesi için 2009'da Anadolu Engelliler Kenti Toplu Konut Yapı Kooperatifini kurduklarını söyledi. Kooperatif olarak engellilerin daha konforlu ve huzurlu yaşamaları için "Engelli kenti" projesi hazırladıklarını anlatan Kılıç, Mimarsinan Mahallesinde 220 bin dönümlük bir arazinin Kayseri Büyükşehir Belediyesince kendilerine tahsis edildiğini anımsattı. 


Engelli konutlarının yapımına başladıklarını belirten Kılıç, "Şu ana kadar 200 daire inşa ettik. Tamamen biten evlere 100 ailemiz yerleşti. Mayısta tüm dairelerin tamamlanmasını bekliyoruz. Üyemiz olan ve engelli bir bireye sahip ailelerimiz çok uygun fiyata ev sahibi olabiliyor. İnşallah 2021'de projeyi tamamlamayı hedefliyoruz. Proje sona erdiğinde 800 ailemiz burada ikamet edecek" diye konuştu. Büyük bir projeyi gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Kılıç, bu çalışmanın Türkiye'de bir benzerinin olmadığını dile setirdi. 


Fizibilite çalışmasında konut maliyetini 70 bin lira olarak belirlediklerini hatırlatan Kılıç, şöyle konuştu: "Ancak şu an 100 bin lirayı bulacağını düşünüyoruz. Araştırmalarımızda Hollanda'da benzer bir projeye rastladık ancak bizimki gibi sosyal alanlar yok. Evlerimiz 150 metrekare, cephesine ve katına göre ailelerimiz 85-90 bin lira arasında bir maliyetle ev sahibi olabiliyorlar. Evlerin kapı girişleri, koridorları diğer evlere kıyasla daha geniş. Ölçülerimiz tekerlekli sandalyeli bir insanın evin içinde rahatlıkla gezebileceği şekilde ayarlandı. Lavabo ve tuvaletler tekerlekli sandalyeli birinin kullanacağı şekilde dizayn edildi. Ayrıca görme engellilerimiz için sesli bir sistem kurduk. Engelli kentinde engellilerin rahat yaşayabileceği konutların yanı sıra bakım ve rehabilite merkezleri, iş atölyeleri, spor kompleksleri de yer alacak." 


Belde  



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura