19 / 03 / 2024

İzmir'deki mega projeler emlak fiyatlarını yükseltti!

İzmir'deki mega projeler emlak fiyatlarını yükseltti!

İzmir’de hayata geçirilecek dev projeler kentin yıldızını parlattı. Özellikle Balçova'da tüp geçit, İstinyepark projeleri, Karşıyaka Çiğli bölgesinde Çandarlı Otoyolu'nun uzatılması, Bayraklı'da şehir hastanesi kampusü projeleri bu bölgelerdeki arsa ve konut fiyatlarını zıplattı.


İzmir’de hayata geçirilecek dev projeler kentin yıldızını parlattı. Balçova’da tüp geçit ile İstinyepark, Çiğli’de Çandarlı Otoyolu’nun uzatılması, Bayraklı’da şehir hastanesi kampüsü projeleri bu bölgelerdeki arsa ve konut fiyatlarını yükseltti. Konut kredilerinde faiz indirimi beklentisi sürerken, İzmir emlak piyasasında hayata geçirilecek dev projeler birçok bölgede arazi ve konut fiyatları yükseltti.


Özellikle Balçova'da tüp geçit, İstinyepark projeleri, Karşıyaka Çiğli bölgesinde Çandarlı Otoyolu'nun uzatılması, Bayraklı'da şehir hastanesi kampusü projeleri bu bölgelerdeki arsa ve konut fiyatlarını zıplattı. Son iki yıl içinde Balçova'da metrekare fiyatları 1500 liradan 2500 liraya, Karşıyaka'da 2 bin liradan 3 bin liraya, Bayraklı da ise bin liradan 1500 liraya yükseldi. Yetkililer bu projelerin hayata geçmesiyle metrekare fiyatlarının yüzde 100 artabileceğini söyledi.


İhaleleri yapılacak


Balçova'da Üçkuyular ve İnciraltı bölgesinde projelendirilen İstinyepark Alışveriş merkezi ve tüpgeçit projeleri arsa ve konut fiyatlarını arttırdı. İzmir-Çandarlı Otoyolu'nun Çandarlı'ya kadar olan bölümünün projelendirilmesi ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak olması da Karşıyaka, Çiğli, Ulukent Menemen, Aliağa'da fiyatları yüzde 50 yükseltti. Bayraklı'da Türkerler Holding tarafından projelendirilen şehir hastanesi kampüsü inşaatı da bölgeyi hareketlendirdi.


5 bin lirayı bulur


İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu, Balçova'nın tüp geçit ve İstinyepark projeleri nedeniyle emlak yatırımı açısından en gözde bölgelerden biri haline geldiğini söyledi. Güleroğlu şöyle konuştu: "Tüpgeçit ve İstinyepark projeleri Balçova'yı etkileyecek. Bölgede metrekare fiyatları bin 250 liralardan 2 bin 500 liralara kadar çıktı. Bu projelerin hayata geçmesiyle 5 bin liraları görmek hayal değil. Esnaf kredisi de piyasamıza olumlu yansıyacak. Konut kredilerinde faiz indirimi beklentimiz sürüyor" dedi.


Seyrek'teki artış dikkat çekici


Bazı emlak uzmanları insanların kentten kaçmak için yerler aradığını ve bu yerlerin başında da Menemen'in Seyrek mahallesinin geldiğini belirttiler. Uzmanlar, "2014'te bölgedeki konut ve arsa metrekare fiyatları 150-250 TL civarındaydı. Şu an fiyatlar yaklaşık 6 kat artarak 900 ila 1.200 TL aralığına geldi. Böyle bir artış dünyanın hiçbir yerinde görülmedi" dedi.


Yeni Asır