29 / 03 / 2024

İzmir Dikili'ye su müjdesi!

İzmir Dikili'ye su müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dikili’deki su sorununu çözmek için ilçeye 5,5 kilometreden su getirebilmek üzere çalışmalara başladıklarını ve bu işin 3.5 kilometrelik bölümünü tamamladıklarını müjdeledi...


Dikili’de CHP merkez seçim bürosunun açılışını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, halkın büyük sevgi gösterileri ile karşılandı. Kocaoğlu, Dikili’deki su sorununu çözmek için ilçeye 5,5 kilometreden su getirebilmek üzere çalışmalara başladıklarını ve bu işin 3.5 kilometrelik bölümünü tamamladıklarını müjdeledi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dikili’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin merkez seçim bürosunun açılışını yaptı. Vatandaşlar yağmura rağmen açılışa büyük ilgi gösterdi. Başkan Kocaoğlu’nun ilçeye girişinde ise adeta bir bayram havası yaşandı. Davul, zurna, Islık, korna ve düdük çalarak, alkış tutarak Başkan Kocaoğlu’nu karşılayan vatandaşlar, Dikili’de yeri ve göğü adeta inletti.


30 Mart’ta Dikili’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanacağını hatırlatan Aziz Kocaoğlu, şu ana kadar ilçenin asfalt ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Dikili’nin öncelikli olarak su, kanal ve arıtmaya ihtiyaç duyduğunu kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Birimlerimizle proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Avrupa standardında arıtma yapılacak. Dikili’de hem seraların kullandığı hem konutların kullandığı hem de termal olarak kullanılacak jeotermal kaynaklar en verimli şekilde kullanılacak, geliştirilecek. Dikili’nin belediye binası yok. Belediye binası yapılacak. Kültür merkezi, sinema gibi gençlerin eğleneceği merkezler yapılacak. Sahil düzenlenecek. Tarımda ve hayvancılıkta kalkınma için neler yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız” diye konuştu. Kendilerine yeni bağlanan ve en az hizmet gitmiş ilçelerin kalkınması için pilot çalışma yapacaklarını da söyleyen Kocaoğlu, “Siz 5 yıl sonra Dikili’yi tanıyamayacaksınız. Bayındır’ı 10 sene önce bilenler, bugün gitsin Bayındır’a baksın. Torbalı’ya, Foça’ya, Aliağa’ya, Menemen’e baksınlar” dedi. Başkan Kocaoğlu ayrıca Dikili’nin en büyük sorunu olan su sorununu çözmek için 5,5 kilometreden ilçeye su getireceklerini ve bu işin 3.5 kilometrelik bölümünü tamamladıklarını söyledi.


Konuşmasında eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in de selamlarını ileten Başkan Kocaoğlu, “Kendisini çok severim ve sayarım. En önde, bizimle birlikte çalışacak. Dikili Belediye Başkan Vekilliği yapan Yusuf Altıparmak şu anda bir başka partiden belediye başkan adayı. Kendisinin Cumhuriyet Halk Partisi saflarında mücadeleye devam etmesinin Dikili ve İzmir için, onun da çocukları, torunları için en hayırlı iş olacağını söylüyorum. Kendisini çok seviyorum. Yanlış yapmamak bir özelliktir ama yanlışlıktan dönmek çok büyük bir erdemdir” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi Dikili Belediye Başkan adayı Mustafa Tosun ise ilçenin sorunlarını çok iyi bildiğini belirterek hazırladıkları projeleri anlattı. Tosun, “En büyük sorunumuz çözülüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 3 milyon liralık su boruları döşendi. Yine Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla biyolojik arıtma yapılacak. Çıktığımız yolda hiçbir ayrım yapmadan köylüsü ve merkeziyle birlikte halkımızın mutluluğunu hedefliyoruz. Yerel seçimler ülkemiz için dönüm noktasıdır” diye konuştu.



Malatya Gerçek



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler