28 / 03 / 2024

İzmir Dalyan'da 25 ağaç bir gecede kesildi!

İzmir Dalyan'da 25 ağaç bir gecede kesildi!

ZMİR’in Çeşme ilçesine bağlı Dalyan’daki Erbil Sitesi’nin İyönetimi yaptıkları genel kurul toplantısında, site arazisinde bulunan ortalama 12 yaşlarında 25 adet fıstıkç


Dalyan’da bir sitede deniz manzarasını kapatıyor diye ağaç kesme oylaması yapıldı. 14’e karşı 12 oyla kesim kararı çıktı ve 25 ağaç bir gecede katledildi.


İZMİR’in Çeşme ilçesine bağlı Dalyan’daki Erbil Sitesi’nin yönetimi yaptıkları genel kurul toplantısında, site arazisinde bulunan ortalama 12 yaşlarında 25 adet fıstıkçamının bazı sakinlerin evlerinin deniz manzarasını kapadığı gerekçesiyle kesilmesine karar verdi. 14 kabul oyuna karşı 12 ret oyuyla, yani çok küçük bir farkla da olsa, bu kararın çıkmasına engel olunamadı. Ağaçların kesilmesini istemeyenler, kurul kararına bir aylık itiraz süresi olduğunu bildiklerinden hemen ertesi gün gerekli başvuru evraklarını hazırlamaya koyulsalar da, site yöneticisinin kararı icra ettirmek üzere 2 görevliye ağaçları kestirdiğini öğrendiler.


İki ay için değer mi?

SİTE sakinlerinden Ayşen Yönet Yeter şunları söyledi: “Kararın üzerinden daha 24 saat bile geçmemişken bizim kanuni itiraz süremize fırsat tanınmayarak 25 ağaç kesildi. Sadece iki ay kaldığımız yazlıklarımızda 12 ay boyunca kuşu, kurdu, karıncası ile ekosistem oluşturmuş başka bir hayata ‘Canım isterse dikerim, canım isterse sökerim’ şeklinde bir yaklaşım çok talihsiz.” 


Melis ALPHAN/Hürriyet