20 / 04 / 2024

İzmir Çınarlı Kent Park'ı 15 Mart'ta açılacak!

İzmir Çınarlı Kent Park'ı 15 Mart'ta açılacak!

İzmir’in yeşille buluşması tüm hızıyla devam ediyor. Konak Belediyesi’nin kente nefes aldıran projeleri birbiri ardına hayata geçiyor. Konak Belediyesi’nin doğa dostu projesi ‘Çınarlı Kent Parkı’ İzmir halkıyla buluşuyor...



İzmir’in yeşille buluşması tüm hızıyla devam ediyor. Konak Belediyesi’nin kente nefes aldıran projeleri birbiri ardına hayata geçiyor. 7 bin ağaçlık Çınartepe Kent Ormanı açılışının hemen sonrasında Konak Belediyesi’nin doğa dostu projesi ‘Çınarlı Kent Parkı’ da İzmir halkıyla buluşuyor.


15 dönüm alana yayılan, zengin bitki çeşitliliği ve ağaçlarıyla yıllardır bir köşede bekleyen Çınarlı’daki alan Konak Belediyesi’nin çalışmalarıyla İzmir’e yakışan, çağdaş, nefes aldıran, doğayla buluşturan Çınarlı Kent Parkı’na dönüştü. Çınarlı Kent Parkı çalışmalarında yol ve bina yapmak için ağaçları kesmek yerine parkta gerçekleştirilen tüm mimari çalışmalar ağaçların konumuna göre düzenlendi. Şehrin ortasında yer alan ve ulaşımı çok kolay olan Çınarlı Kent Parkı Metro Stadyum İstasyonunun tam karşısında yer alıyor.


Doğayı şehrin ortasına taşıyan Çınarlı Kent Parkı açılışı 15 Mart Cumartesi günü İzmir halkının katılımıyla gerçekleşecek. Sihirbaz gösterileri, çocuklara yönelik yüz boyama ve balon şişirme etkinlikleriyle başlayacak etkinlikler karnaval havası yaşatacak. Konak Belediyesi’nin ikramı mangalda köfte, tavuklu pilav ve İzmir lokması, İzmirlilerin doğayla buluşmasını piknik tadında yaşatacak.


Çınarlı Kent Parkı’nın açılış sürprizi ise Türkiye’nin en sevdiği çiftler arasında yer alan Safiye Soyman ve Faik Öztürk ikilisi olacak. Sahnedeki tatlı atışmaları; renkli, eğlenceli performansları ve Safiye Soyman’ın güçlü sesiyle İzmirliler müziğin ve doğanın keyfini bir arada yaşayacak.


İzmir halkını doğayla buluşturan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, tüm İzmirlileri açılışa davet ederek şunları söyledi:


“Oksijen deposu olmasına rağmen kent yaşamında kazandırılamamış ve bir kenarda unutulmuş bu güzel arazi bundan sonra İzmirlilerin doğayla bütünleştiği bir ortam olacak. Çağdaş kentlere baktığınız zaman hepsinde doğal dokunun korunduğunu ve nefes alınacak meydanlar, yeşil alanlar oluşturulduğunu görebilirsiniz. Biz İzmir’i, aydınlık insanına yakışan çağdaş bir noktaya taşımak için çalışıyoruz. Çınarlı da kentin unutulmuş bir köşesi, saklı bir cenneti olarak yıllardır bir kenarda bekliyordu. Burada en çok dikkat ettiğimiz nokta doğaya sahip çıkmak oldu. Bir tek ağaca bile dokunmadan, yolları, alana inşa edilen her şeyi varolan ağaçların konumuna göre planladık. Türkiye’de bir proje yapılır ve projeye göre ağaçlar kesilir. Ancak biz doğaya ve insana gösterdiğimiz değer ve saygıyı unutmayarak, projeyi ağaçlara göre yaptık. Bu proje yıkımın değil ağaçların, doğanın projesidir.”



Star Gündem