25 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı'da yangın!

 İzmir Bayraklı'da yangın!

Kentin büyük kısmından görünen alevler paniğe yol açarken, inşaatın yanında Yeni Asır-Sabah Gazetesi Baskı Tesisleri ve benzin istasyonun yer alması tehlikeyi daha da artırdı. Yangına 2 araçla müdahele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yetersizliği ise tepki çekti. Bir itfaiyenin hortumunun patladığı ve diğerinin de suyunun kısa sürede bittiği belirtilirken, ekipler uzun süre destek bekledi.


İzmir'in Yeni Kent Merkezi Bayraklı'da konut ve alışveriş merkezi inşaatında dün akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kentin büyük kısmından görünen alevler paniğe yol açarken, inşaatın yanında Yeni Asır-Sabah Gazetesi Baskı Tesisleri ve benzin istasyonun yer alması tehlikeyi daha da artırdı. Yangına 2 araçla müdahele eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yetersizliği ise tepki çekti. Bir itfaiyenin hortumunun patladığı ve diğerinin de suyunun kısa sürede bittiği belirtilirken, ekipler uzun süre destek bekledi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de devreye girdi. Ergün'ün girişimiyle Manisa Orman Müdürlüğü ararözleri geldi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Bayraklı Belediyesi arazözleri de yangın yerine su taşıdılar. Valiliğin de yangının ilk dakikalarında, havadan müdahele için Büyükşehir yetkilileriyle görüştüğü ancak "Gerek yok. Biz gerekeni yapıyoruz" cevabını aldığı öğrenildi. İzmir'in göbeğindeki yangın 2.5 saatte söndürüldü.

Manisa devreye girdi


Yangın akşam 17.45 sıralarında, Ozan Abay Caddesi'nde, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na ait konut ve alışveriş merkezi inşaatında meydana geldi. Ortalık bir anda cehenneme döndü. Kısa sürede büyüyen alevlere ilk olarak inşaatta çalışan işçiler müdahale etti. Ancak rüzgarın etkisiyle alevler binanın üst katlarını sardı. Kentin büyük bir bölümünden görünen ve vatandaşlar arasında paniğe yol açan yangına gelen itfaiye ekipleri vinçler yardımıyla söndürme çalışması başlattı. Ancak müdahele kısa sürede sona erdi. Çünkü olay yerine gelen 2 itfaiye aracından birinin hortumu delindi, diğerinin suyu bitti. İtfaiye ekipleri uzun süre takviye beklerken rüzgarın da etkisiyle yangın daha da büyüdü. Dev alevlerin Yeni Asır-Sabah Gazetesi Baskı Tesisleri'ne ve yanındaki benzin istasyonuna sıçrama tehlikesi paniğe yol açtı. Bunun üzerine baskı tesisleri boşaltıldı. İzmir itfaiyesi yetersiz kalırken Manisa'dan da Büyükşehir Başkanı Ergün'ün devreye girmesiyle takviye geldi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Bayraklı Belediyesi'nin arazözlerinin yanı sıra Manisa Orman Müdürlüğü'nden gönderilen arazözler de yangının söndürülmesi için su taşıdı.


Valiliği geri çevirdiler


Edinilen bilgiye göre İzmir Valiliği, Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki helikopterleri yangına müdahale için görevlendirmek istedi. Fakat İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye yetkililerinin gerekli müdahaleyi yaptıkları ve destek istemediklerini söyledikleri iddia edildi. Ekipler tarafından ancak 2.5 saat sonra kontrol altına alınabilen yangın söndürülerken soğutma çalışmaları da uzun süre devam etti. Yangında ölen ya da yaralanan olmaması sevindirdi. Yangının kesin çıkış sebebinin itfaiye raporunun ardından netleşeceği bildirildi. 




Yeni Asır