25 / 04 / 2024

İzmir, 13 OSB dolana dek Manisa'nın teşviklerinden yararlanabilir!

İzmir, 13 OSB dolana dek Manisa'nın teşviklerinden yararlanabilir!

Binali Yıldırım, "İzmir-Manisa özel bir örnek. Birbirine yakın böyle şehirler yok. Özel bir düzenleme yapılabilir. En azından İzmir'deki 13 OSB'nin tam doluluğa erişinceye kadar Manisa bölgesinin teşviklerinden yararlanması düşünülebilir" dedi


AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Manisa'nın 3'üncü bölge teşviği, İzmir'in ise 1'inci bölge teşviği almasıyla ilgili İzmir iş dünyasından gelen serzenişlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ege Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleriyle buluşan Yıldırım, konuyla ilgili soruya, "Bu konuyu biz bir iki toplantıda daha konuştuk. Burada İzmir-Manisa özel bir örnek. Birbirine yakın böyle şehirler yok. Özel bir düzenleme yapılabilir. En azından İzmir'deki 13 OSB'nin tam doluluğa erişinceye kadar Manisa bölgesinin teşviklerinden yararlanması düşünülebilir. İlgili bakanlar da buna sıcak bakıyor. Yeni dönemde bu konu ile ilgili gereken çalışmaları yapacağız" dedi. Yıldırım'ın bu açıklamaları İzmir iş dünyasında sevinçle karşılandı. 


"Aklın yolu bir"

ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Kemal Çolakoğlu, "Aklın yolu bir. Bunun çok daha önceden yapılmış olması lazım. Örneğin, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi ile Manisa Sanayi Bölgesi arasında 20 dakika mesafe var. Bu kadar mesafesi kısa olan bir yerde Manisa Organize daha iyi bir teşvikle ödüllendirilirken, Aliağa'nın dolması söz konusu olamaz. Bu organize sanayi bölgeleri de adı üstünde organize olduğuna göre bakanlıkların kontrolü altında yapılan bölgeler. Hem bunlara izin ver, hem de sonra birbirleriyle olan rekabette birisine eksi, birisine artı ver' bu kabul edilemez" dedi. İzmir'deki organize bölgeleri doluncaya kadar, Manisa Organize Sanayi Bölgesi teşviklerinden yararlanması gerektiğini belirten Çolakoğlu, "Binali Bey de bunun hakkını verdi zaten. Binali Bey'in söylediklerine yüzde yüz katılıyorum. Bizim talebimiz İzmir'deki organize sanayi bölgeleri için. Toplantıyı çok verimli buldum. Bence çok güzeldi. Herkesin derdini rahatlıkla, çekinmeden sorabildiği, Bakan'ın da bir o kadar rahat cevap verebildiği bence çok samimi bir ortamdı. Çok az kişiyle geçen verimli bir toplantıydı" dedi.


"Takipçisi olun" 

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman da, organize sanayi bölgelerindeki boş araziler olduğunu bildiklerini vurgularken, "Dolayısıyla daha sağlıklı büyüyen bir sanayi olabilmesi adına söz konusu bölgelere ilave teşviğin veya bir iki derece üst seviyede verilmesi oldukça rasyoneldir. Sonuç odaklıdır. Sayın Yıldırım'ın belediye başkanı seçilmezse bile İzmir Milletvekili olarak bu konunun takipçisi olmasını diliyoruz. Genel anlamda değerlendirmek gerekirse Sayın milletvekilimiz her şeyden önce hoşgörüsü, tüm soruları eksiksiz ve içtenlikle cevaplaması ve konulara hakimiyeti toplantıyı son derece verimli kılmıştır. İzmir ve İzmirliler için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.


Yeni Asır