28 / 03 / 2024

İstanbul Modern'in yeni müze binası için anlaşma imzalandı!

İstanbul Modern'in yeni müze binası için anlaşma imzalandı!

Dünya standartlarında bir tasarımla hayata geçirilecek yeni İstanbul Modern müze binası için, Eczacıbaşı Holding ile Doğuş Grubu-Bilgili Holding işbirliği yaptı. Galataport Projesinin geliştirme ve yönetimini üstlenen Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları AŞ ile İstanbul Modern Sanat Vakfı (İMSAV) arasında imzalandı.


Dünya standartlarında bir tasarımla hayata geçirilecek yeni İstanbul Modern müze binası için, Eczacıbaşı Holding ile Doğuş Grubu-Bilgili Holding işbirliği yaptı. 


İstanbul Modern açıklamasına göre, Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi İstanbul Modern’in Galataport kapsamında yeniden yapılmasına ilişkin işbirliği anlaşması, Galataport Projesinin geliştirme ve yönetimini üstlenen Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları AŞ ile İstanbul Modern Sanat Vakfı (İMSAV) arasında imzalandı.


Anlaşmaya göre dünya standartlarında bir tasarımla hayata geçirilecek yeni bina, müzenin kurucu sponsoru Eczacıbaşı Holding ve Doğuş Grubu-Bilgili Holding’in ortaklaşa katkısıyla yapılacak. İmzalanan protokol çerçevesinde, mevcut binasından çok daha geniş bir alanda ve uluslararası standartlarda hizmet verecek yeni müzenin, 2019 yılında tamamlanması planlanıyor.


İşbirliği çerçevesinde Doğuş Grubu-Bilgili Holding, İstanbul Modern’in yeni binasının ana sponsorları arasında yer alacak.


Açıklamada, "İstanbul Modern’in yeni binasının tamamlanmasıyla birlikte, İstanbul dünya çapında ses getirecek bir müzeye sahip olacak. İstanbul Modern’in mimari projesi için müze tasarımında dünyanın en deneyimli mimarlarıyla görüşmeler sürüyor." ifadelerine yer verildi.


- Geçici müze binası, Karaköy’deki Paket Postanesi

İstanbul Modern, yeni müze binası tamamlanana kadar Galataport sahasında bulunan Paket Postanesi’nde sanatseverleri ağırlayacak. Karaköy’deki bina, İstanbul Modern’in tüm faaliyetlerini yeni müze hazır olana kadar eksiksiz olarak sürdürebileceği bir biçimde, tarihi dokusu korunarak Doğuş Grubu-Bilgili Holding tarafından restore edilecek.


11 Aralık 2004 tarihinde kurulan İstanbul Modern, kurulduğu günden bu yana yerel yönetim, kamu ve özel sektörün desteği ve iş birliğiyle her kesimden ziyaretçiye hizmet veriyor. Faaliyetlerine, 2004 yılında 4 numaralı Antrepoda başlayan müze, yıllar içerisinde ziyaretçi sayısını hızla artırarak sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin de dünya çapında sayılı sanat kurumlarından biri haline geldi. İstanbul Modern, kuruluşundan bu yana 6,5 milyonu aşkın ziyaretçi ağırladı.


Açıklamada, "Galataport projesinin, Türkiye ekonomisine olduğu kadar şehrin kültür-sanat hayatına da önemli katkı sağlaması hedefleniyor. İstanbul Modern binasının Doğuş Grubu-Bilgili Holding ortaklığı ve Eczacıbaşı Holding işbirliğiyle yenilenmesi, bu dönüşümün en önemli örneklerinden biri olarak öne çıkacak." denildi.


AA



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri