28 / 03 / 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu!

Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığına 308 oyun 179'unu alan Mevlüt Uysal geldi...



 


Kadir Topbaş'ın istifasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Mevlüt Uysal, göreve geldi 


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki seçimin üçüncü turunda kullanılan 308 oyun 179'unu alan Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.


Uysal, düzenlenen törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi Birinci Başkanvekili Ahmet Selamet'ten başkanlık mührünü alarak, görevine başladı.


Mevlüt Uysal, tebrikleri de kabul etti.


 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu!


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, başkanlığa seçilmesiyle ilgili olarak, "Bu benim için çok büyük bir onurdur ve o derece de mesuliyetli bir görevdir. Bütün gücümle güveninize layık olmaya çalışacağım." dedi.


İstanbul Büyükşenir Belediye Meclisi'ndeki üçüncü tur oylamada 179 oyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Uysal, seçimin ardından teşekkür konuşması yaptı. Meclis Üyelerine teşekkür eden Uysal, "Bu benim için çok büyük bir onurdur ve o derece de mesuliyetli bir görevdir. Bütün gücümle güveninize layık olmaya çalışacağım." diye konuştu.


"Allah beni size ve İstanbullulara mahcup etmesin." diyen Uysal, "Özellikle AK Parti Grubuna ve tüm AK Parti teşkilatına bu çok önemli görevde şahsıma gösterdikleri güven için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 


Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da şükranlarını sunan Uysal, şöyle devam etti:


"Güzel bir İstanbul'dan bahsediyorsak, O'nun eseridir. Bu şehre belediye başkanlığı yaptı. Hizmetleri ile İstanbulluların ve milletimizin gönlünde taht kurdu. Bu şehrin her yerinde onun eserleri var. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'a da huzurlarınızda ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. " 


- Kadir Topbaş'a teşekkür

Özellikle AK Parti iktidarı döneminde İstanbul'un yeni bir İstanbul olduğuna dikkati çeken Uysal, "AK Parti olarak 2014'de seçime girildi, İstanbullular güvendi oy verdi, görevi teslim etti. O günden itibaren çok çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaları yapan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş Beyefendiye teşekkür ediyorum. İnanıyoruz ki, şu anda Büyükşehir Belediyesi'nden istifa etmiş olsa da, Topbaş'ın ihtiyacımız olduğu dönemde, İstanbul'a hizmet etme ve katkı sunmada destekleri devam edecek diye düşünüyorum. Eminim ki CHP Grubu da bunu isteyecektir, inşallah bu meclis hep beraber bunu sağlayacaktır diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.


İstanbul'un müjdelenmiş, kadim bir şehir olduğunu anlatan Uysal, "Doğunun, batının, farklı kültürlerin buluştuğu bir şehir. İnşallah önümüzde 2019'a, bu az zamanda, bu şehrin kültürlerin buluşma yeri olarak devam etmesine hep beraber sahip çıkacağız. Bugün seçimi yaptık, 'Bismillah' diyelim başlayalım. Konuşmamda az laf çok iş dedim. Bu akşamdan itibaren bir an önce göreve başlayacağım. İnşallah Allah yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bizi mahcup etmesin. Bizlere hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Hepinizi saygı ile selamlıyorum." değerlendirmesinde bulundu.


- İmamoğlu'dan Uysal'a tebrik

Oy sonuçlarının açıklanmasının ardından CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu da, seçim sonuçlarının ardından kısa bir konuşma yaparak İBB Meclisinde seçim olmamasını, seçimle gelenlerin seçimle gittiği bir dönem olmasını dilediğini söyledi. İmamoğlu, partisine kendisine destek oldukları ve kendisine oy veren CHP İstanbul İl Meclisi üyelerine teşekkür ederek, "Uysal’ı gerçekten başarılı olmasını dileyerek, tebrik ediyorum." dedi.


- Yeni İBB Başkanı Mevlüt Uysal kimdir?

1966 yılında Antalya'nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.


Üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilendi, siyasi ve sosyal çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı. AK Parti'nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu. 


2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı olan Uysal, 127 bin 482 seçmenden, oy kullanan 103 bin 111’inin 39 bin 72’sinin oyunu alarak Başakşehir Belediye Başkanı seçildi.


2014 Yerel Seçimlerde AK Parti adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal, sandığa giden 190 bin 906 seçmenden 92 bin 559 seçmenin oyunu alarak ikinci kez Başakşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.


Yeni kurulan ilçede büyük projelere imza atan Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babasıdır. 



AA




 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler