29 / 03 / 2024

Hüseyin Sözlü: Yeni imar alanları açmadan Adana'yı dönüştüreceğiz!

Hüseyin Sözlü: Yeni imar alanları açmadan Adana'yı dönüştüreceğiz!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, göreve gelmeleri halinde yeni imar alanları oluşturmayacaklarını, kentsel ulaşım ve diğer projelerle şehri dönüştüreceklerini söyledi...


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, göreve gelmeleri halinde yeni imar alanları oluşturmayacaklarını, kentsel ulaşım ve diğer projelerle şehri dönüştüreceklerini söyledi.


MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, düzenlediği toplantı ile projelerini kamuoyuna tanıttı. İl ve ilçe belediye başkan adayları ve sivil topluk kuruluşu temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği programda konuşan Sözlü, projelerini kentsel ulaşım, tarım, çocuklar, Büyük Seyhan Projesi, Tepebağ, 9 Evler Projesi ve Adana İleri Teknoloji Merkezi başlıklarıyla açıkladı. Adana’nın temel sorunlarından birinin ulaşım olduğunu dile getiren Sözlü, göreve gelmeleri halinde ivedi olarak 22 yıldır projelendirilmeyen Ulaşım Ana Planı’nı yaptıracaklarını anlattı. 


"ADANA'DA ULAŞIM HAFİF RAYLI SİSTEMLE SAĞLANACAK"


Yeni açılacak bulvarlar ile Adana’nın trafiğini rahatlatırken, hafif raylı sisteme de altyapı oluşturacaklarını ifade eden Hüseyin Sözlü, bundan sonraki süreçte ulaşım hattındaki temel bakış açısının hafif raylı sistem olacağının altını çizdi. Ulaşım Master Planı ile 20-30 yıllık projeleri hayata geçireceklerini anlatan Sözlü, kenti 5 yıllık sürelerine hapsetmeyeceklerini dile getirdi. Metro hattını üniversiteye ulaştıracaklarını ifade eden Sözlü, “Üniversiteden de başladığı yere ulaştıktan sonra yine o kuşakta Kuzey Adana’da doğu-batı hattında ilerleyerek yeni otogara kadar ulaşacak ve oradan da yine raylı sistemlerle şehrin içerisinde doğru ulaşmayı mümkün kılacaktır.” diye konuştu. Kent merkezlerine özel araçların girmemesi için özendirmekten uzaklaştıracaklarını dile getiren Sözlü, “Kent merkezinde özel araç trafiğini düşük düzeyde tutmayı sağlayacak bir ulaşımdan söz ediyoruz. Bu anlamda mevcut kara yolu ağlarının geliştirilmesi, uzun vadede toplu ulaşım altyapısının kurgulanması lazım.” ifadelerini kullandı.


Havayolu, kara yolu ve demiryolu ulaşımının birbiriyle bütünleşik hale getirileceğini belirten Sözlü, 2. etap raylı sistem güzergâhı çalışmaları tamamlanıp, şehir hastanesi, üniversite kampüsü ve stadyuma toplu ulaşımla erişimin sağlanacağını anlattı. Adana’yı engelsiz kent haline getireceklerine vurgu yapan Sözlü, “Bu çerçevede yaya yürüyüş yolları ve kaldırımlar üzerindeki her türlü engeller kaldırılacaktır. Özellikle görme engelli vatandaşların kent merkezlerini sıkıntısız kullanabilmesi için engelsiz güzergâh projeleri yapılacaktır.” diye konuştu. 


"BÜYÜK SEYHAN GÖZ KAMAŞTIRACAK"


Yeni imar alanları açmayacaklarının altını çizen MHP’li Sözlü, şehrin mevcut yerleşim alanlarını ıslah edeceklerini vurguladı. En önemli projelerinden birisinin Büyük Seyhan Projesi olduğunu anlatan Sözlü, bu proje ile Seyhan Nehri’nin sağında ve solunda aşağı Seyhan ve aşağı Yüreğir’i çekim merkezi yapacaklarını ifade etti. Bu bölgede modern ve çağdaş, şehir planlamasının ruhuna sadık kalacak bir uygulamayla Adana’nın Cumhuriyet dönemi şehircilik açısından Türkiye’nin en güzel örneğini sergileyeceklerini kaydeden Sözlü, proje kapsamında opera binası, Osmanlı hasbahçesi, kültür merkezleri gibi alanlar bulunacağını vurguladı. 


Tepebağ Projesi ile de kentsel canlandırma ve rehabilitasyon uygulamaları yapacaklarını ifade eden Hüseyin Sözlü, kentin tarihi dokusunun ortaya çıkarılacağını dile getirdi. Çocuklar için Belediye Çocuk Meclisi’ni oluşturacaklarını anlatan Sözlü, onların istekleri doğrultusunda projelerine yön vereceklerini kaydetti. Tarım projeleriyle çiftçilere yön çizeceklerini söyleyen Sözlü; gıda laboratuvarları, organik tarımın yaygınlaşması, yerinde eğitim ve hayvancılık çalışmaları ile ürünleri değerinde pazarlayacak fiziki koşulları sağlayacaklarını sözlerine ekledi. 


Adana’yı ileri teknoloji merkezi yapmak istediklerinin altını çizen Hüseyin Sözlü; araştırma merkezleri, Adana Yüksek Tarım Teknokenti, Sanal Gerçeklik Küresi, Bilgi Teknolojileri Merkezi, Organik Tarım Teknoloji Merkezi ve Adana Kongre Merkezi ile cazibe merkezi haline geleceklerini vurguladı. İçerisinde yeni bir otel olacak yeni otogarın da çok modern bir şekilde yapılacağının altını çizen Sözlü, 9 Evler Projesi kapsamında da sanat ve kültür evi, gençlik merkezi, aşevi, hürmet evi, saygı ve hoşgörü evi, sevgi evi, sağlık ve bakım evi, şefkat evi ve kadın evi yapacaklarını da sözlerine ekledi.



Bugün



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler