28 / 03 / 2024

Gölbaşı Ahmet Yesevi Kültür Merkezi açıldı!

Gölbaşı Ahmet Yesevi Kültür Merkezi açıldı!

Ankara Gölbaşı Belediyesi’nin prestij projelerinden birisi olan ve tüm Türk dünyası için önemli bir isim olan Ahmet Yesevi’nin adının verildiği kültür merkezi, adına layık bir törenle hizmete açıldı...


Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, birlikte hizmet üretme seferberliğinde olduklarını belirterek “Bu prestij eserler Gölbaşı sevdamızın birer ürünüdür” dedi.


Gölbaşı Belediyesi’nin prestij projelerinden birisi olan ve tüm Türk dünyası için önemli bir isim olan Ahmet Yesevi’nin adının verildiği kültür merkezi, adına layık bir törenle hizmete açıldı. Binlerce Gölbaşılı’nın katıldığı açılış töreninde vatandaşlara, semazen ve neyzen gösterisi sunuldu. Gölbaşı’na kazandırdıkları prestij eserlerin Gölbaşı sevdalarının bir ürünü olduğunu belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, tüm Gölbaşılılarla birlikte hizmet üretme seferberliğinde 5 yılı başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.


Şafak Mahallesi’nde yükselen Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nin Kütüphanesi, sosyal donatı alanları ve restoranı ile çok yönlü olarak hizmet vereceğini söyleyen Başkan Odabaşı, açılış konuşmasında şunları söyledi:


“Göreve geldiğimiz günden beri hep birlikte olduk. Doğumundan cenazesine, düğününden, bayramına her günü her anı birlikte geçirdik. Birçok zorluğu sizlerle omuz omuza aştık. Birçok iyi günümüzü de hep bayram tadında birlikte yaşadık. Çünkü biz bir aileyiz. Birbirine sımsıkı kenetlenmiş; fitneye, fesada, iftiraya, bozguna karşı çeliklenmiş bir aileyiz. Bugüne kadar Gölbaşı’nın huzurunu kimse bozamadı, bundan sonra da bozamayacak.5 yıldır, bu güzel ilçemize birlikte hizmet üretiyoruz. 5 yıldır, samimiyet ve alın terimizi harmanlayarak yeni bir şehir inşa ediyoruz. 5 yıldır, huzur ve güven içerisinde birlikte yaşıyoruz. 5 yıldır, imkânlarımızın elverdiği ölçüde her talebe cevap vermeye gayret gösteriyoruz.”


Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nin özgün mimarisi ve fonksiyonel tasarımıyla Gölbaşı’na yakışan bir eser olduğunu bildiren Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, konuşmasında daha sonra şunları söyledi:


“Ahmet Yesevi Kültür Merkezimiz, Türk - İslam eserlerinden oluşan zengin kütüphanesi, sergi salonu, aile yaşam merkezi, kafeteryası ve birçok donatısıyla sadece Gölbaşı’nın değil, Başkentin de hafızalara kazınan mekânlarından biri olacak.Bu güzel esere ismini verdiğimiz Ahmet Yesevi, bugün bile adından saygı ile söz edilen, Türklerin din anlayışına damgasını vurmuş önemli bir şahsiyettir. Onun varlığı, Türk dünyasının hemen her yerinde, sanki halen yaşıyormuşçasına hissedilir. Ahmet Yesevi, bütün Türklerin ortak dilidir. Bu sebepten Ahmet Yesevi, sadece Türkiye için değil, bütün Türk dünyası için özel bir önem taşır.Bugüne kadar açılışını yaptığımız ve bundan sonra da Cenab-ı Allah’ın izni ve sizlerin desteğiyle açacağımız bu gibi mekânlar, yozlaştırılmaya çalışılan değerlerimizin ayakta tutulduğu yerler olacaktır. Çağın bizden beklediği kutlu görevi bu gibi mekânlarda pişirerek hayata geçireceğiz.”


Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nin açılışına Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, Gölbaşı Ülkü Ocakları Başkanı Melih Molla, Belediye meclis üyeleri, Belediye meclis üyesi adayları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce Gölbaşılı vatandaş katıldı. Büyük bir coşkuyla açılan Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nin açılışında vatandaşlara, neyzen ve semazen gösterisi de sunuldu.



Gölbaşı Son Gaste



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri