28 / 03 / 2024

Girne Apartmanı'na 4.5 milyon TL isteniyor!

Girne Apartmanı'na 4.5 milyon TL isteniyor!

Antalya Gençlik Mahallesi'nde yer alan 2009 yılında zemin katında bulunan restoranın mutfağından gaz kaçağı sonucu meydana gelen patlamanın ardından oturulamayacak hale gelen Girne Apartmanı, satılığa çıktı.


6 katlı 18 daireli apartman için ev sahipleri, 4 milyon 500 bin TL istiyor. Gençlik Mahallesi Işıklar Caddesinde bulunan Girne Apartmanı, 17 Ekim 2005 günü 7 metre derinliğindeki fosseptik çukuru çökmesini atlattı. Çökmenin ardından binanın taşıyıcı kolanlarından biri boşa çıkarken yapılan güçlendirme çalışmasının ardından apartman sakinleri yeniden evlerine taşındı. Bu olayın ardından 9 Kasım 2009 günü saat 06.45 sıralarında apartmanın zemin katında bulunan restoranın mutfağından sızan gaz, şiddetli patlamaya neden oldu. Patlamada can kaybı olmazken Girne Apartmanı oturulamaz hale geldi. 


4.5 milyon istiyorlar 


Apartmanın eski yöneticisi Mustafa Gençtürk, önce müteahhitle anlaşarak binayı yıkıp yeniden yaptırmayı düşündüklerini söyledi. Bu amaçla belediye meclislerine imar plan tadilat talebinde bulunduklarını anlatan Gençtürk, "Fakat müteahhitle anlaşma sağlanamayınca bu düşünceyi rafa kaldırdık" dedi. Şimdi binayı komple satışa çıkardıklarını kaydeden Gençtürk, 6 katlı 18 daireli bina için 4 milyon 500 bin TL istediklerini söyledi. 

Binanın 7 kat 21 daireye kadar imar izni bulunduğunu, alt katın bodrum dahil dükkan olarak planlandığını anlatan Gençtürk, "Arayıp soranlar oluyor. Fiyatta bir miktar da pazarlık payımız var, ama şu ana kadar ciddi bir alıcı da çıkmadı" dedi. Gençtürk, binayı alacak kişiye, daire sahiplerinin tek tek tapuyu vereceğini söyledi.


Antalya Gazete Bir