28 / 03 / 2024

Gazi Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi'nin inşaatı başladı!

 Gazi Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi'nin inşaatı başladı!

Gazi Üniversitesi (GÜ) İslami Bilimler Fakültesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Şehitlik kaşında yer alan fakültenin temel atma törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ak Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu katıldı...




Gazi Üniversitesi (GÜ) İslami Bilimler Fakültesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Şehitlik kaşında yer alan fakültenin temelini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ak Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik birlikte attı.


Törende konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2002 yılında Türkiye’de 76 tane üniversite olduğunu belirterek, vatandaşlar şehirlerine gelen siyasilerden üniversite sözü istediğini söyledi. Bozdağ, “Göreve geldiğimizde dedik ki; Türkiye’nin her iline bir üniversite açacağız. Şehirlerimizi kampüs şehir yapacağız. Bilimin ışığı sadece Ankara, İstanbul gibi büyük ve merkezi şehirlerde değil, Bu Ülkenin en ücra köşesinde yanacak, yanmayanı da biz yakacağız. 110 yeni üniversite kurduk. Türkiye’nin bugün 180 civarından üniversitesi var.” dedi.


Ak Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu ise Sakarya savaşının Polatlı’da geçtiğini hatırlatarak tarihi her zaman Polatlı’nın değiştirdiğini söyledi. 


Gazi Üniversitesi bünyesinden 9 üniversitenin çıktığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, 10’uncu üniversitesin Polatlı üniversitesi olacağının müjdesini verdi. Büyükberber, “Gazi üniversitesi ismine yakışır bir fakülte binamız olacak. Üst düzel akademisyenler görev alacak. Ankara’nın 2’nci yada 3’üncü büyük ilahiyat fakültesi olacak. Senato kararını aldığımız uygulamalı bilimler fakültemiz geliyor. Oda yaklaşık 1500 öğrencisi olacak büyüklükte. Bunun dışında meslek yüksek okulları birleşip sosyal bilimler meslek yüksekokulu açılacak. Bunların hepsinden ortaya çıkacak olan 10 bin nüfuslu bir Polatlı üniversitesi 1-2 yıl içerisinde temelini atacak. Bununla ilgili yüksek öğretime sunumları yaptık. Gazi Üniversitesi bugüne kadar bünyesinden 9 üniversite çıkardı bu 10’uncu olacak. İnşallah Polatlı üniversitesi de bağımsız kendi başına büyüyen bir üniversite olarak hayatına devam edecek.” diye konuştu.


Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin de Gazi Üniversitesi'nin desteği ile üniversiteleşme konusunda da çok önemli adımlar atıldığını belirtti.


Bazı işlerin para ile satın alınamayacağını vurgulayan Belediye Başkanı Yakup Çelik, Gazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin kararının bakanlar kurulu kararı ile alındığını hatırlattı. Çelik, “Sadece belediyecilik hizmetleri ile şehirleşme ile yetinmedik. Bu şehrin manevi ruhuna uygun şekilde Sakarya şehitlerinin yadigarı olarak bu şehirde başka ne yapabiliriz diye.. Şehrimizin insanının daha mutlu yaşaması için elimizden gelen her çabayı gösterdik. Şehrin vizyonunu geliştirmek hususunda Polatlı’nın ortak aklını harekete geçirdik.” dedi.


Konuşmaların ardından fakültenin hafriyat çalışmasını ücretsiz yapan hayırsever işadamların Adalet Bakanı Bekir Bozdağ plaket takdim etti.


Belediye Başkanı Yakup Çelik ise Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber’e çini hediye etti.


 

Bugün