28 / 03 / 2024

Gamateks'ten Batman'a fabrika!

Gamateks'ten Batman'a fabrika!

Gamateks, üretimde rekor kırıyor. İSO İkinci 500'e ilk sıradan giren Denizlili tekstil firması Gamateks, Batman'a fabrika kuracak. Firma İSO'nun ikinci 500 sıralamasında 2012'de 21'nci sırada yer alıyordu.


İkinci 500'e ilk sıradan giren Denizlili tekstil firması Gamateks, Batman'a fabrika kuruyor. Şirket burada dünya devi Primark'a üretim yapacak.


İSO'nun ikinci 500 sıralamasında 2012'de 21'nci sırada yer alıp bu yıl liderliğe oturan Denizlili Gamateks, üretimde rekor kırıyor. 2000 yılına kadar Denizli'de ev tekstiliyle ünlenip ardından hazır giyim ve konfeksiyona geçen firma, Next'ten C&A'ya dünya devlerine üretim yapıyor. Denizli ve Afyon'daki fabrikalarında 2 bin 500 kişiyi istihdam eden firmanın en büyük atağı ise Batman'a kurduğu yeni tesis olacak. Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı, Çözüm Süreci'ne destek olmak için Batman'da ilk etapta 500 kişinin çalışacağı bir fabrika kurduklarını söyledi. 10 milyon TL'lik yatırımla hayata geçecek fabrikanın Kurban Bayramı'nda açılacağını belirten Aydınlı, dünya devi Primark'ın kendilerine üretim yaptırmak için teklifte bulunduğunu açıkladı. Aydınlı, "Primark yöneticileri işçilerin sosyal güvenlik şartlarına ilişkin çalışma başlatmamız için teklifte bulundu. Bize üretim yaptırmak istiyorlar. Denizli'den bu firmaya fiyat tutturamıyorduk" diye konuştu. 


1.000 KİŞİYE İŞ VERECEK 

Avrupalı firmaların her geçen yıl Türkiye'de yaptırdıkları üretimi artırdığını belirten Aydınlı, yükselen talebe yeni fabrikalarında cevap vereceklerini kaydetti. Aydınlı, şöyle konuştu: "Barış Süreci'ni en başından beri destekliyoruz. İşgücü Güneydoğu'dan Batı'ya göç ediyor. Bu yatırımla tekstil işçilerini yeniden Batman'a çekeceğiz. Yatırımımız genişleyecek. 1.000 kişilik istihdama ulaşmayı planlıyoruz. Türkiye'de üretim kalitesi çok yüksek. Avrupalı firmalar da bunun farkında. Uzakdoğu yerine Türkiye'ye geliyorlar." 


Özge Yavuz/ Sabah