28 / 03 / 2024

Fuarcılıkta 2023'ün merkezi Konya olacak!

Fuarcılıkta 2023'ün merkezi Konya olacak!

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk yaptığı açıklamada "Fuarcılıkta 2023'ün merkezinin Konya olacağını söylemek bir hayal değil çok rahatlıkla gerçekleştirilebilecek bir hedeftir " dedi.



Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, "Fuarcılıkta 2023'ün merkezinin Konya olacağını söylemek bir hayal değil çok rahatlıkla gerçekleştirilebilecek bir hedeftir" dedi.


"2023: Konya Fuarcılık Merkezi" konulu tanıtım toplantısı Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapıldı.


Öztürk, Konya'nın 2023 vizyonunu gerçekleştirmek amacıyla yürüttükleri projelerden en önemlisinin Yeni Fuar Merkezi projesi olduğunu belirtti.


Projenin sadece fuar alanının fiziki yapılandırılmasıyla sınırlı değil, 2023 yılında Konya'yı Türkiye'nin fuarcılık merkezi yapacak bir proje olduğunu vurgulayan Öztürk, "Projemizin ilk aşaması olarak Yeni Fuar Merkezi'ni tamamladık. İkinci aşama olarak ise 2015-2016 döneminde Konya'da marka fuarların sayısını arttırma noktasında projemizi yürüteceğiz" diye konuştu.


Türkiye'de fuar organizasyonlarının büyük bir kısmı İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Adana, Gaziantep, Diyarbakır ve Antalya illerinde düzenlendiğine dikkati çeken Öztürk, "2013 yılında Türkiye'de 129 tanesi uluslararası nitelikte olmak üzere toplam 437 fuar organizasyonu gerçekleşmektedir. Bunun yüzde 52,4'ü, 229 fuarla İstanbul'da gerçekleşmiştir. Türkiye'de fuar merkezlerinin sahip oldukları kapalı alanlara baktığımızda, ilk sırada 150 bin metre kare ile CNR İstanbul Fuar Merkezi, 98 bin metre kare ile TÜYAP İstanbul ikinci sırada, 66 bin metre kare ile KTO Fuar Merkezi üçüncü sırada gelmektedir" ifadelerini kullandı.


Konya'nın 2013 yılında 10'dan fazla fuar düzenlenen Anadolu'daki şehirlerin ziyaretçi sayısına göre sıralandığında 5. sırada bulunduğunu hatırlatan Öztürk, "Yeni merkez ile birlikte fuar alanı bakımından birinci sırayı alacaktır. Anadolu'nun en büyük fuar merkezine sahip olan Konya'nın, 2016 yılı sonu itibariyle Anadolu'nun 2. Türkiye'nin 3. en çok ziyaret edilen fuar merkezi olması hedeflenmektedir. Fuar alanımız 1999 yılında hizmete açıldı. Bugüne kadar 2 hol ile hizmet veren fuar merkezi, Mayıs 2014'ten itibaren 6 hol ile hizmet vermeye başlamıştır. Fuarcılıkta 2023'ün merkezinin Konya olacağını söylemek bir hayal değil çok rahatlıkla gerçekleştirilebilecek bir hedeftir" dedi.



AA