18 / 04 / 2024

Eskişehir'de yeşil alan 3 milyon metrekareye ulaştı!

Eskişehir'de yeşil alan 3 milyon metrekareye ulaştı!

Eskişehir'e kazandırılan yeşil alanlarda halk iyi vakit getiriyor. Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir'in yeşil bir kimliğe kavuşması için aralıksız çalışıyor.Eskişehir'de 2013 yılı itibariyle 3 milyon metrekare yeşil alan bulunuyor.


Eskişehir'e kazandırılan yeşil alanlarda halk iyi vakit getiriyor. Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir'in yeşil bir kimliğe kavuşması için aralıksız çalışıyor. Özellikle kentsel dönüşüm projelerinde yeşillendirme çalışmalarına öncelik veren belediye, eski yeşil alanları da öne çıkarıyor.


Hedef yaşanabilir Eskişehir

Eskişehir'de 2013 yılı itibariyle 3 milyon metrekare yeşil alan bulunuyor. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 9 metrekareye çıktı. Bu Avrupa standartlarına uygun. Özellikle yeşil ve konforu bir arada sunan Şelale, Şehr-i Derya. Regülâtör, Yunus Emre, Botanik Fark ve Kartal Tepe park alanları başta olmak üzere sayısı 5(X)'u aşan park ve oyun alanı ile Eskişehir halkına başarı ile hizmet sunmaya devam eden Odunpazarı Belediyesi, en büyük desteği çevreci Eskişehir halkından görüyor. 


Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Eskişehir içinde yeşil değil, yeşil içinde bir Eskişehir oluşturmanın geleceklerini kendilerinden ödünç aldığımız çocuklarımıza bırakmamız gereken en önemli miras olacağını düşünüyoruz. Odunpazarı bölgemize daha temiz, daha sağlıklı, daha modern, daha çağdaş ve daha mükemmel görünümlü yerleşim alanlan kazandırmak için yaptıklarımızla yetinmeyip yeni projeler üretiyor ve hayata geçiriyoruz" dedi. 


Posta Eskişehir



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler